Toeristen in het Franse Saint-Malo.
Volledig scherm
Toeristen in het Franse Saint-Malo. © AP

Van Gucht: “Twee procent van reizigers die uit rood gebied terugkeren, is besmet”

Van de reizigers die deze zomer uit rood gebied zijn teruggekeerd, bleek 2 procent besmet te zijn met het coronavirus. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht in een interview met De Zondag.

 1. Meer dan 727.000 doden door coronavirus sinds eind december - Gemiddeld 564 nieuwe besmettingen per dag in België

  Meer dan 727.000 doden door coronavi­rus sinds eind december - Gemiddeld 564 nieuwe besmettin­gen per dag in België

  Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus ligt op gemiddeld 564,4 per dag tussen 30 juli en 5 augustus. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met vorige week, bleek zondagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al 73.401 mensen besmet geraakt met het coronavirus. 9.870 mensen in ons land stierven aan de gevolgen van het longvirus.
 2. Marc Noppen reageert op ophef rond verkoudheid en test negatief: “Nooit gedacht dat dit wereldnieuws zou zijn”

  Marc Noppen reageert op ophef rond verkoud­heid en test negatief: “Nooit gedacht dat dit wereld­nieuws zou zijn”

  Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, heeft voor het eerst gereageerd op zijn beruchte passage van gisteren in ‘De Afspraak’. Noppen vertoonde symptomen van het coronavirus en dat leverde hem veel verbijsterde reacties op. De professor noemde het zijn “jaarlijkse verkoudheid” en weerlegt de kritiek op Twitter. “Ik ben al 4 keer getest geweest en dat was altijd negatief”, klinkt het. Ook vanochtend testte Noppen negatief.
 1. De crisis door een roze bril: deze muziek, tv en boeken hadden we nooit gehad zonder de lockdown
  Celebrities

  De crisis door een roze bril: deze muziek, tv en boeken hadden we nooit gehad zonder de lockdown

  Tijdens de lockdown werden we allemaal uitgedaagd om nieuwe bezigheden te vinden om onze tijd mee te doden. Hoe vervelend die isolatie ook was: elk nadeel heeft zijn voordeel. Want ook de sterren zaten thuis met hun vingers te draaien, tot ze besloten om hun lockdown productief door te brengen. Onder andere Jennifer Aniston, Boy George, Bon Jovi en Taylor Swift lieten hun fantasie acht weken lang de vrije loop. Deze platen, boeken en online tv-shows hadden we nooit gehad zonder de coronamaatregelen.