Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. © Photo News

Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties”

Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij. 

4 reacties

 • Peggy Collsrt

  1 maand geleden
  hij zegt telkens de waarheid soms kan hij er ietsjes naast zitten maar meestal top
 • Regina Blanckaert

  1 maand geleden
  Van al die varianten is al gezegd dat ze besmettelijker waren,en ondanks dat nu het aandeel van de delta variant toeneemt zakken toch de cijfers,van het oorspronkelijke virus blijft niets meer over en daarop zijn wel de vaccins aangemaakt,is met de griep ook steeds zo,geen paniek meer zaaien het is genoeg geweest
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Voorzichtig blijven betekent voor iedereen iets anders. Wie het openbaar vervoer neemt is er wel aan voor de moeite om voorzichtig te zijn :-)
 • Serge Aernoudt

  1 maand geleden
  Hij blaast weer koud en warm tegelijk. Zo kennen we hem.