Van Gucht: “Patiënten die tijdens derde golf in ziekenhuis belanden, zijn jonger en kampen vaker met overgewicht”

Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano een recent overzicht gegeven wat betreft het profiel van coronapatiënten in de ziekenhuizen. “Algemeen kunnen we stellen dat patiënten jonger zijn en vaker kampen met overgewicht”, aldus de viroloog.

17 reacties

 • Danny Buyse

  2 maanden geleden
  @Dirk Govaerts, ik woog 90 kg en rookte. Gestopt met roken en hetzelfde en zelfs meer beginnen eten wat normaal is bij rokers die stoppen. Op 1 jaar 20 kg verloren door te sporten. M.a.w. door te sporten kan ik nog lekker en zelfs gezond eten zonder beperking in hoeveelheden.
 • dirk govaerts

  2 maanden geleden
  overgewicht ga je niet tegen door te sporten , dat doe je door anders te eten . Als je veel moet sporten om op gewicht te blijven eet je verkeerd . Lekker de "kenners" geloven . het enige waar die op uit zijn is je geld
 • Nadine Huldemont

  2 maanden geleden
  Ik vind die De Gucht toch maar een vreemd persoon, die komt te pas en te onpas zeer onzinnige zaken verkondigen en nooit met enig bewijs. Ik hoop dat men na de corona eens alles in een correct daglicht kan laten tonen, want nu worden de mensen heel wat leugens om hun hoofd gegooid, en dat enkel door profeten zoals De Gucht die op een platte manier mensen probeert te manipuleren
 • Ronny Gyles

  2 maanden geleden
  Al bij stil gestaan dat de jongere bevolking proportioneel meer last heeft van obesitas? Het is dus logisch dat hij dit vaststelt vermoed ik?
 • ANDRE FIERENS

  2 maanden geleden
  Welk is het profiel van besmetting ? Tram, Metro, School, Winkelstraat, ... ?
 1. Christine (55) nam deel aan studie rond tegenvallend vaccin Curevac: “Teleurgesteld, maar toch ook jackpot”
  2

  Christine (55) nam deel aan studie rond tegenval­lend vaccin Curevac: “Teleurge­steld, maar toch ook jackpot”

  Teleurgesteld. Zo voelt Christine Schneider (55) uit Mechelen zich nadat bekend raakte dat het vaccin van het CureVac volgens de eerste resultaten maar 47 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Ze was één van de tweeduizend landgenoten die deelnamen aan een grootschalige studie daarrond en zit nu naar eigen zeggen “een beetje met de gebakken peren”. Toch is er voor haar ook een gouden randje. Want tijdens het onderzoek voor en na haar eerste spuitje werd een ernstige aandoening ontdekt, die nu perfect behandeld kan worden.
 1. Wanneer bent u aan de beurt voor vaccinatie, en wanneer krijgt u uw tweede prik? Ontdek hier het schema

  Wanneer bent u aan de beurt voor vaccinatie, en wanneer krijgt u uw tweede prik? Ontdek hier het schema

  Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft een nieuwe planning per leeftijd bekendgemaakt voor de coronavaccinatie. Aan de hand daarvan kan u inschatten wanneer u ongeveer aan de beurt bent voor de eerste inenting, en wanneer u mogelijk uw tweede prik zal krijgen. In de tabel die we maakten op basis van het schema, kan u uw precieze leeftijd ingeven en opzoeken wanneer u aan de beurt bent.