Van Gucht: “Patiënten die tijdens derde golf in ziekenhuis belanden, zijn jonger en kampen vaker met overgewicht”

Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano een recent overzicht gegeven wat betreft het profiel van coronapatiënten in de ziekenhuizen. “Algemeen kunnen we stellen dat patiënten jonger zijn en vaker kampen met overgewicht”, aldus de viroloog.

17 reacties

 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  @Dirk Govaerts, ik woog 90 kg en rookte. Gestopt met roken en hetzelfde en zelfs meer beginnen eten wat normaal is bij rokers die stoppen. Op 1 jaar 20 kg verloren door te sporten. M.a.w. door te sporten kan ik nog lekker en zelfs gezond eten zonder beperking in hoeveelheden.
 • dirk govaerts

  1 jaar geleden
  overgewicht ga je niet tegen door te sporten , dat doe je door anders te eten . Als je veel moet sporten om op gewicht te blijven eet je verkeerd . Lekker de "kenners" geloven . het enige waar die op uit zijn is je geld
 • Nadine Huldemont

  1 jaar geleden
  Ik vind die De Gucht toch maar een vreemd persoon, die komt te pas en te onpas zeer onzinnige zaken verkondigen en nooit met enig bewijs. Ik hoop dat men na de corona eens alles in een correct daglicht kan laten tonen, want nu worden de mensen heel wat leugens om hun hoofd gegooid, en dat enkel door profeten zoals De Gucht die op een platte manier mensen probeert te manipuleren
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  Al bij stil gestaan dat de jongere bevolking proportioneel meer last heeft van obesitas? Het is dus logisch dat hij dit vaststelt vermoed ik?
 • ANDRE FIERENS

  1 jaar geleden
  Welk is het profiel van besmetting ? Tram, Metro, School, Winkelstraat, ... ?