Van Gucht: “Noodrem tegen verspreiding gevaarlijke varianten is zeer goede zaak”

De noodrem die de verschillende regeringen inbouwen om de verspreiding van gevaarlijke varianten tegen te gaan is voor Sciensano-viroloog Steven Van Gucht een heel goede zaak. “Dat is een heel belangrijke procedure”, zei Van Gucht in VTM NIEUWS. “Testen helpt wel, maar dat is absoluut geen garantie. Dat hebben we enkele weken geleden nog gezien bij de Indiase studenten. Daarom is in quarantaine gaan het enige goede middel, of je nu gevaccineerd bent of niet.”

16 reacties

 • Ronny Gyles

  3 weken geleden
  Waarom weer rond de pot draaien en zeer voorzichtig zeggen dat het festival gebeuren not done is dit jaar? De wetenschappers zouden allemaal tegelijk moeten protesteren tegen die versoepeling. Relatief gezien zijn festivalgangers een minderheid natuurlijk, maar wel met de kracht van een ongecontroleerde atoombom om de pandemie terug op gang te krijgen. Ik wil dit niet betalen! Dus graag alle feesters registreren en zelf het gelag laten betalen, of is dit weer tegen de privacy?
 • kris malmster

  3 weken geleden
  de handrem zeggen ze , zal dan wel een versleten handrem zijn , ik hou al mijn hart vast tegen dat die vakantie hangers terug keren van andere landen , want dan pas gaan we zien hoe het echt is gesteld met corona en zijn varianten en dit gaan we ook zien in de cijfers . en gaan we ook weten hoe goed die vaccins wel echt werken.
 • Rik Clarysse

  3 weken geleden
  Waar is die noodrem, welke noodrem? Heeft die man reeds een zonneslag gekregen??
 • Geert Hoornaert

  3 weken geleden
  Ik ben benieuwd hoe ze dit zullen handhaven, dit wordt een blunder van formaat.
 • rudy bryssinck

  3 weken geleden
  Café;s open binnen en buiten tot 23.30 Want stel u voor dat men de zaak moet verlaten om 22u en tweede helft te missen van de duivels Alles dus voor voetbal en binnenkort nog eens bijeenkomen voor de festivals Is dit eigenlijk een propaganda voor stemmenwinst voor de glorieuze De Croo?
 1. Helft alle Vlaamse waterlopen heeft alarmerend hoge PFOS-waarde

  Helft alle Vlaamse waterlopen heeft alarmerend hoge PFOS-waar­de

  “Haast overal overschrijden we de PFOS-norm in onze Vlaamse waterlopen.” Dat zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM). Die meet op een veertigtal plaatsen in Vlaanderen de waterkwaliteit. “Overal vinden we PFOS, haast op alle plaatsen wordt de norm overschreden, maar de norm ligt ook heel laag”, klinkt het. De VMM raadt daarom af om vis uit onze waterlopen te consumeren en ook zwemmen doe je beter niet.
 2. LEZERSBRIEF. “De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstamputatie ondergaat”
  PREMIUM
  2

  LEZERS­BRIEF. “De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstampu­ta­tie ondergaat”

  Bij het begin van de eerste lockdown, in maart 2020, werd deze briefschrijfster oma van een kleinzoontje en kreeg ze te maken met beperkingen op het ziekenhuisbezoek. Daar wordt ze vandaag weer mee geconfronteerd, want terwijl de regering over versoepelingen spreekt, ondergaat haar dochter — de mama van de baby — een borstamputatie. “Door corona gingen er ook al cruciale maanden verloren toen mijn dochter een knobbeltje in de borst ontdekte.” Lees haar brief hier integraal.