Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano)
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) © VTM NIEUWS

Van Gucht: “Niet-essentiële reizen afraden is meest duidelijke en eenvoudige boodschap”

Viroloog Steven Van Gucht gaf vanavond in VTM NIEUWS toelichting bij de nieuwe teststrategie, die vooral tot doel heeft om de contacttracing in ons land te kunnen optimaliseren. Zelf zou hij liefst zien dat niet-essentiële reizen voorlopig weer worden afgeraden om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

56 reacties

 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  "Een sluiting van de grenzen zou daarom nu gunstiger voor ons kunnen zijn dan tijdens de eerste lockdown" Tja, Telkens het slecht afloopt komt men af met copy/past mededelingen die Van Ranst deed en waar niet naar geluisterd werd. De boodschappen van Van Ranst waren altijd kort, bondig maar recht in de roos. De kakofonie die nu elke dag de tijd van het nieuws inneemt is niet bevorderlijk voor de betrouwbaarheid van zelfs soms tegengestelde uitspraken.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Funreizen VERBIEDEN had beter van in het begin van de coronacrisis reeds gebeurd, daar hoeft men geen viroloog voor te zijn. In vele landen zijn alle grenzen al lang dicht! Alle extra besmettingen - en de gevolgen daarvan: te vermijden zieken en overlijdens - die uit rode zones ons land zijn binnengekomen zijn de verantwoordelijkheid van de twee laatste regeringen die funreizen enkel 'sterk afgeraden' hebben! Neen, ze hebben de reissector steeds bevoordeeld tov de horeca, de kappers en anderen!
 • Raymond Boleyn

  1 maand geleden
  Reizen voor plezier verbieden aub
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  En dan zeggen ze: ge moet uw verlof nu boeken op het werk.
 • Jean Morren

  1 maand geleden
  Ik denk ook dat een verbod op niet essentiële reizen de meest duidelijke boodschap is op dit ogenblik en ook het best te controleren valt.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie