Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © VTM NIEUWS

Van Gucht: “Mondmaskers werden te vroeg afgeschreven”

Het aantal besmettingen stijgt sneller dan verwacht, vertelt viroloog Steven Van Gucht vandaag in VTM NIEUWS. “En wat we verwacht hadden, was op zich al vrij zwaar.” Er wordt gevreesd dat het aantal nodige ziekenhuisbedden voor Covid-19-patiënten nog hoger zal uitvallen dan verwacht, wat nog meer druk zet op de zorgsector. We hoeven niet te wachten op het volgend Overlegcomité voor nieuwe maatregelen, zegt Van Gucht, die vooral heil ziet in de herinvoering van mondmaskers in binnenruimtes.

22 reacties

 • Arthe Verdoodt

  1 maand geleden
  Ik wil beschermd worden dus mag het terug verplicht worden.
 • Luc Maandag

  1 maand geleden
  Dan bereik je geen immuniteit, stop die betutteling.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Volledig mee eens moesten gewacht hebben tot na de winter ,herfst- kerstvakantie komt eraan vele gaan weer reizen en zullen het weer meebrengen !
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Een klein kind kon deze nieuwe opflakkering zien aankomen toen de regering 'in naam van de vrijheid' vlak voor de grote vakantie plots bijna alle maatregelen afschafte. Iedereen mocht met vakantie, zelfs naar rode gebieden. Ik hoorde toen vele mensen zeggen: "We zullen de gevolgen zien in september of oktober". Vivaldi wou natuurlijk enkel eens temeer populair zijn...
 • Rozemieke Fritz

  1 maand geleden
  Wie ze wil dragen, mag dat gerust van mij, geen enkel probleem mee. Maar laat de mensen vrij. Elk jaar is er griep in het land, daarvoor moeten we nooit maskers dragen. Daar kan je ook tegen gevaccineerd worden, daar sterven ook jaarlijks mensen van. Allemaal zeveraars, we moesten een vaccinatiegraad van 70% hebben, om weer normaal te kunnen leven. Daar zitten we heel ver boven - toch in Vlaanderen.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakantie? Beschermt boosterprik voldoende tegen omikronvariant? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoord
  Play

  Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakan­tie? Beschermt booster­prik voldoende tegen omikronva­ri­ant? Vaccino­loog Pierre Van Damme geeft antwoord

  De omikronvariant wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als “zeer verontrustend" omschreven. De nieuwe variant zou een pak besmettelijker zijn dan de deltavariant en telt enkele opvallende mutaties op het spike-eiwit, het onderdeel van het virus dat herkend wordt door de vaccins. Verder is nog niet veel geweten over de nieuwe variant en dat leidt tot vele vragen. Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft een antwoord.
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.