Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © Photo News

Van Gucht: "Er zijn geen marges meer in ziekenhuizen”

In België zijn er geen marges meer in de ziekenhuizen en op de diensten intensieve zorg. Versoepelingen moeten dus voorzichtig en gefaseerd doorgevoerd worden. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vanmiddag gezegd in ‘Het Journaal’ op Eén.

22 reacties

 • joannes Roderigas

  3 weken geleden
  had de ziekenhuis bedden niet met zulke getallen laten weghalen door de regering was er geen probleem. ziekenhuizen gesloten omdat de politiek vond dat het teveel koste en nu draait de bevolking er weer voor op, dank u slimme ministers. wacht tot 24
 • Ronny Biesen

  3 weken geleden
  Er zijn ook geen marges meer in belastingen, boetes en heffingen. Toch blijft de regering doorgaan.
 • carine sym

  3 weken geleden
  och ... versoepelingen... ik hoop dat diegene die ervoor zijn niet in onze schoenen komen te staan ik spreek in naam van vele risicopatiënten... we zullen terug in onze bunker moeten kruipen dank je regering en vele anderen
 • tine devroye

  3 weken geleden
  ja.. ik ben wel tegen weer overal reizen: straks is het weer koppen lopen in Brugge! en dan dat variant Brazil, waar geen vaccin tegen opgewassen is..? tja, de mens Wikt, virus beschikt, tzal kiezen zijn tussen zuipen.. of..euh..verdrinken..
 • Eddy Vermeulen

  3 weken geleden
  @Eli Bos, Experten geven advies. Het is de regering die deze bestissingen neemt. En Patrick, het aantal bedden is niet het directe probleem maar er is een groot tekort aan verplegend personeel. Mijn grootste respect voor deze mensen. Hopelijk houden we ons ALLEMAAL aan de nieuwe regels, zoniet zitten we in de zomermaanden in een totale lockdown met overvolle ziekenhuizen.
 1. Na winst van Ward Lemmelijn in Container Cup: waarom roeiers, langlaufers en biatleten het altijd goed zullen doen
  PREMIUM
  8

  Na winst van Ward Lemmelijn in Container Cup: waarom roeiers, langlau­fers en biatleten het altijd goed zullen doen

  7'59"82. Met die tijd zet Ward Lemmelijn seizoen twee van de Container Cup op zijn naam. Ward (24) is wereldkampioen indoor roeien en wil in 2024 naar de Spelen, in het water dan. Zijn passage in de container bleef niet onopgemerkt: naast een toproeitijd, liep de voormalige voetballer niet onaardig, drukte hij 150 kilogram gewichten én fietste hij sneller dan Mathieu van der Poel. Geen verrassing voor experten: “Roeiers, biatleten en langlaufers zijn de meest complete sporters.”
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein