Van Grieken reageert op uitspraken De Wever, die coalitie met Vlaams Belang in 2024 uitsluit

Als er vandaag verkiezingen zouden plaatsvinden in Vlaanderen, dan zou Vlaams Belang de grootste partij zijn, gevolgd door de N-VA. Maar een verbreking van het cordon sanitaire in 2024 is geen optie. Dat vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren in De Cooke & Verhulst Show. “Ik begrijp de obsessie van De Wever met Vlaams Belang niet. Heeft hij geen andere bezigheden", zo kaatst Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de bal terug bij HLN LIVE. 

658 reacties

 • Benny Maes

  2 maanden geleden
  Toch nog een redelijk punt terug te vinden bij BDW
 • Alois Neefs

  2 maanden geleden
  en dat noemt zichzelf een democratische partij ze zien even blauw als de stelende ovlders die allen zorgen voor de rijke klasse
 • Danny Damiaens

  2 maanden geleden
  Sorry Fons maar het is wel nva die wilt dat de mensen langer moeten gaan werken en dat was een besluit van jaren geleden.Deze partij is niet voor de werkman en zal het nooit worden in Vlaanderen.
 • Ghilaine Wijnants

  2 maanden geleden
  Er zijn door vivaldi al veel cadeaus gedaan aan de PS . Met wat gaat BDW bij de volgende verkiezingen overtuigen?
 • Frank Janssens

  2 maanden geleden
  Als nu iedereen in Vlaanderen VB zou stemmen , gaan ze dan een cordon sanitair rond Vlaanderen zetten? Zou interessant zijn om te zien wat ze zouden gaan doen.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. LIVE. Tijdelijke werkloosheid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakantie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

  LIVE. Tijdelijke werkloos­heid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakan­tie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

  Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 3. Studie: “Vaccins zouden bescherming bieden tegen gekende coronavarianten, mogelijk ook omikron”

  Studie: “Vaccins zouden bescher­ming bieden tegen gekende coronavari­an­ten, mogelijk ook omikron”

  Omikron lijkt op steeds meer plekken in de wereld op te duiken. Of de vaccins voldoende bescherming bieden tegen deze variant van het coronavirus houdt wetenschappers momenteel volop bezig. De eerste bevindingen van een nieuw onderzoek laten uitschijnen dat de coronavaccins naast antilichamen nog een andere bescherming zouden bieden in de strijd tegen gekende varianten: de zogenoemde T-cellen. Deze cellen zouden kunnen voorkomen dat volledig gevaccineerde mensen ernstig ziek worden van de omikronvariant.
 1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
  11

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.