Tom Van Grieken, Vlaams Belang-voorzitter
Volledig scherm
Tom Van Grieken, Vlaams Belang-voorzitter © Photo News

Van Grieken na ophef over tweets over “omvolking”

“Omvolken. Het gaat snel”, schreef Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag op Twitter. Daarmee reageerde hij op het bericht dat een derde van alle Belgen van buitenlandse afkomst is. Er ontstond heel wat ophef na zijn tweet. “U mag op me schieten dat ik misschien een stoute term heb gebruikt, maar het probleem blijft natuurlijk wel”, reageert Van Grieken in een interview met HLN LIVE.

48 reacties

 • Vanessa Huysmans

  2 jaar geleden
  Ik ben 23j gehuwd met een Marokkaan die zijn identiteit en afkomst omarmt en respecteert, net zoals de cultuur waar hij in leeft. Samenleven gaat om verschillen ook aanvaarden maar de mens zichzelf laten zijn. Gaat over respect, verdraagzaamheid, verbinding niet alleen om frieten met stoofvlees en een pint bier...en ja bepaalde eigenheid behoort tot integratie zoals taal, gedrag, omgangsvormen..ongeacht afkomst. Wil je deelnemen aan een beter leven dan vraagt dit aanpassing in je nieuwe land.
 • Johnny L Verhoeven

  2 jaar geleden
  Zijn echtgenote is toch Nederlandse, hij werkt dus mee aan waar hij tegen is.
 • Marcel Willems

  2 jaar geleden
  Of hij gelijk heeft of niet is van geen belang.Zoals overal is er een mengeling van volkeren aan de gang.Zijn eigen zogenaamde cutuur op dringen geeft spanningen en geen samenleven mogelijk.Kijk naar de openbare werken ,het openbaar vervoer ,taxi bedrijven .Hoeveel zogezegde niet Belgen dat uit oefenen en door die minderheid van extreme Vlamingen scheef bekeken worden en minderwaardig behandeld..Dat is het doel van VB
 • johanneke li

  2 jaar geleden
  Dat velen de waarheid liever onder de mat schuiven is duidelijk! Een geluk dat tom en zijn partij zich blijven inzetten voor Belgie!
 • johanneke li

  2 jaar geleden
  Dat krijg je als bepaalde partijen er steeds mee weg kunnen komen om de stem van groot een deel van het volk compleet te negeren! En in hun onkunde richten ze belgie ten gronde! Een geluk dat er politici zoals tom van grieken bestaan om de pijnpunten bloot te leggen!
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.