Tom Van Grieken, Vlaams Belang-voorzitter
Volledig scherm
Tom Van Grieken, Vlaams Belang-voorzitter © Photo News

Van Grieken na ophef over tweets over “omvolking”

“Omvolken. Het gaat snel”, schreef Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag op Twitter. Daarmee reageerde hij op het bericht dat een derde van alle Belgen van buitenlandse afkomst is. Er ontstond heel wat ophef na zijn tweet. “U mag op me schieten dat ik misschien een stoute term heb gebruikt, maar het probleem blijft natuurlijk wel”, reageert Van Grieken in een interview met HLN LIVE.

48 reacties

 • Vanessa Huysmans

  5 dagen geleden
  Ik ben 23j gehuwd met een Marokkaan die zijn identiteit en afkomst omarmt en respecteert, net zoals de cultuur waar hij in leeft. Samenleven gaat om verschillen ook aanvaarden maar de mens zichzelf laten zijn. Gaat over respect, verdraagzaamheid, verbinding niet alleen om frieten met stoofvlees en een pint bier...en ja bepaalde eigenheid behoort tot integratie zoals taal, gedrag, omgangsvormen..ongeacht afkomst. Wil je deelnemen aan een beter leven dan vraagt dit aanpassing in je nieuwe land.
 • Johnny L Verhoeven

  5 dagen geleden
  Zijn echtgenote is toch Nederlandse, hij werkt dus mee aan waar hij tegen is.
 • Marcel Willems

  5 dagen geleden
  Of hij gelijk heeft of niet is van geen belang.Zoals overal is er een mengeling van volkeren aan de gang.Zijn eigen zogenaamde cutuur op dringen geeft spanningen en geen samenleven mogelijk.Kijk naar de openbare werken ,het openbaar vervoer ,taxi bedrijven .Hoeveel zogezegde niet Belgen dat uit oefenen en door die minderheid van extreme Vlamingen scheef bekeken worden en minderwaardig behandeld..Dat is het doel van VB
 • johanneke li

  5 dagen geleden
  Dat velen de waarheid liever onder de mat schuiven is duidelijk! Een geluk dat tom en zijn partij zich blijven inzetten voor Belgie!
 • johanneke li

  5 dagen geleden
  Dat krijg je als bepaalde partijen er steeds mee weg kunnen komen om de stem van groot een deel van het volk compleet te negeren! En in hun onkunde richten ze belgie ten gronde! Een geluk dat er politici zoals tom van grieken bestaan om de pijnpunten bloot te leggen!
 1. INTERVIEW. Bart De Wever (N-VA): “Van Grieken leek bereid mensen uit zijn partij te zetten, om mee te besturen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Bart De Wever (N-VA): “Van Grieken leek bereid mensen uit zijn partij te zetten, om mee te besturen”

  2020 was het jaar waarin Bart De Wever (N-VA) een historische veldslag verloor, maar niet de oorlog. Want kijk: hij verschijnt gewapend op het veld en schiet met scherp. Op Open Vld. “De brokken vallen niet meer te lijmen.” Op de plannen van Paul Magnette. “Hij denkt aan een annexatie van Brussel bij Wallonië.” En op Tom Van Grieken. “Hij leek bereid om, in ruil voor bestuur, mensen uit de partij te zetten.”
 2. Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant

  Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant

  De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
 3. Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten
  PREMIUM

  Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantai­ne moeten

  "Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?