Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tijdens zijn 1 mei-toespraak.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tijdens zijn 1 mei-toespraak. © Vlaams Belang

Van Grieken in zijn 1 mei-toespraak: “Gooi die horeca open”

Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Dus gooi die horeca open”, zei Van Grieken vandaag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei.

37 reacties

 • Leen Demeyer

  1 jaar geleden
  Jos Fruyt dat is dan ook de job van zorgverleners, hun week zoals iedereen zijn werk heeft. Is geen vrijwillerswerk maar een betaalde normale job.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Laag, heel laag, om nu er in overleg versoepelingen aankomen, de scholen voor alle studenten open gaan, vaccinaties versnelling hoger en de zon het virus geen goed zal doen te gaan prediken dat de horeca open moet. Natuurlijk moet die open dat weet iedereen en zeker de staat met een lege kas. Veiligheid hangt wel niet af van Van Grieken, wel van virologen en raadgevers want bij een 4de vlaag zal Van Grieken de eerste zijn om nog maar eens de regering de schuld te geven.
 • Dirk BERX

  1 jaar geleden
  Luc, wat is WEL bewezen, en niet alleen in België, maar over de ganse wereld dat is dat binnen plaatsen waar veel mensen samen komen, haarden van verspreiding zijn. Jij mag nu zelf uitmaken of de horeca voor dit bewijs in aanmerking komt !
 • Karina Hof

  1 jaar geleden
  Groot gelijk Van Grieken. Dit is geen wet. Top
 • An Peeters

  1 jaar geleden
  je kan zeggen wat je wil, maaar VB heeft enkele terechte punten. Het cordon errond is ondemocratisch. Ben geen VB'er, maar zij krijgen gewoon geen enkele kans, terwijl we nu ministers hebben die geen enkele stem haalden. Gek land, dit land