De VB-partijvoorzitter vindt dat elke vrouw in Vlaanderen pepperspray op zak moet hebben en zegt dat zijn partij zelf een voorstel zal indienen om pepperspray te legaliseren.
Volledig scherm
De VB-partijvoorzitter vindt dat elke vrouw in Vlaanderen pepperspray op zak moet hebben en zegt dat zijn partij zelf een voorstel zal indienen om pepperspray te legaliseren. © BELGA/VTM

Van Grieken brengt verboden pepperspray mee naar studio VTM NIEUWS: “Zou in handtas van iedere vrouw moeten zitten”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft als studiogast op VTM NIEUWS een busje pepperspray bovengehaald, wat in ons land een verboden wapen is. Van Grieken toonde de pepperspray in nasleep van het nieuws dat leden van Schild en Vrienden, onder wie Kamerlid Dries Van Langenhove, worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor ­inbreuken op de racisme- en de wapenwetgeving.

272 reacties

 • simonne goderie

  2 jaar geleden
  Ben geen vb aanhanger maar als grootste partij (op dit moment ) in vlaanderen ,vind ik persoonlijk dat men zich niet moet gaan gedragen als een kind en met een busje pepperspray moet komen zwaaien op tv ,maar met een deftig beleid nog meer mensen kan overtuigen die dan toch voor hun stemde en niet op deze manier.
 • Angelo ledda

  2 jaar geleden
  wat hij vindt daar van is totaal naast de kwestie het is een verboden wapen ...en iets dat verboden is, is strafbaar ..
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Intussen zijn er danser beelden verschenen van leden van 3schild en vrienden" die in polen militaire training volgen in speciale kampen, da's dan weer heel wat anders den een busje met peperspray, en voor vrouwen ,ja waarom niet, maar wie denk je dat het als eerste in zijn zakken gaat hebben want een slachtoffer met pepperspray in zijn/haar ogen doet niet veel terug als ze overvallen worden, en geloof me het is geen sinecure ik heb het effect gezien van een shot pepperspray in een dancing.
 • noel vandenbulcke

  2 jaar geleden
  Heeft het parket geen dringender zaken te doen dan zich bezig te houden met een busje pepperspray, terwijl er overvallen gebeuren met oorlogswapens ? De tijd at we nu zijn, met al dat lastig vallen van vrouwen, vind ik het niet abnormaal dat een vrouw zo'n busje in haar handtas heeft, voornamelijk ik bepaalde steden en wijken.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Overschot van gelijk !