Van een energiecheque voor de lage middenklasse tot het limiteren van de tankkaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Van een energiecheque voor de lage middenklasse tot het limiteren van de tankkaart. © Getty Images - ANP / EPA

Van energiecheque tot 100 km/u op snelwegen en beperking van tankkaart: met deze voorstellen willen experten Belgische koopkracht redden

Een energiecheque voor de lage middenklasse, een snelheidslimiet van 100 km per uur op de snelwegen, de ‘dertiende maand’ uitkeren in het maandloon en de tankkaart inperken of zelfs afschaffen: de acht experten die de Belgische koopkracht moeten redden, schuwen geen heilige huisjes in hun eindrapport. Een overzicht. 

466 reacties

 • Johan Ragaert

  2 weken geleden
  In Nederland is de 100km al goed ingeburgerd. Hier in België ligt dit veel gevoeliger en komt met niet overeen met al die regeringen. Gewoon die 100km in gans Europa dan pas kan men besparen. Maar ja hier in ons België loopt men weerom eens ver achter.
 • Lars Devocht .

  3 weken geleden
  Ik las in deze krant “Gezinnen kunnen veel makkelijkere besparen dan de industrie. Een glasoven stilleggen en terug opstarten kan drie weken in beslag nemen volgens werkgeversorganisatie VOKA. De economische schade zou gigantisch zijn. In de zware industriële sector valt er dus weinig vet van de soep te romen.” Op de snelweg zie je duidelijk wie zelf zijn brandstof betaalt. Een andere categorie lijkt zich niet te willen aanpassen aan de realiteit en rekent de factuur door. Doe maar die 100 km/u.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Vivaldi regering die experten gaat inroepen om te helpen beslissen na het gekibbel...! ongezien in de wereld.
 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  Ik denk dat de experten eens hun woordenboek moeten openslaan en kijken wat het woord autosnelweg betekent. Waarom geen zone's 30, die worden toch ook te pas en te onpas ingericht.
 • dirk derycke

  1 maand geleden
  Geen paniek er komt toch niks van hun plannen realiteit, noch rood of blauw wil maatregelen die hun achterban benadelen ! 1 regering voor het ganse land de rest afschaffen buiten de gemeenteraden dat is pas een besparing !