Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Van een virtueel café tot gratis online kooklessen: deze studenten sleuren hun collega’s uit het diepe coronadal

Aan de Brusselse ULB troepten afgelopen maandag 500 studenten samen om de heropening van de universiteit te vragen. Les eisen, het is ongezien. “We zijn veroordeeld tot onze schermen”, stond er op hun pancartes te lezen. Dat de studenten het moeilijk hebben, mag blijken uit recente cijfers van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). Een derde kampt met depressieve gevoelens en een op vijf had het afgelopen jaar zelfdodingsgedachten. Toch bleef niet iedereen de voorbije lockdown bij de pakken zitten. Deze studenten sloegen de handen in elkaar om via de meest originele initiatieven elkaar een hart onder de riem te steken.

3 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Het énige wat échte studeren moeten doen is NU voorbeeldig studeren. Dat kunnen ze in alle rust en daar ze hebben daar alle middelen voor. Wie deze situatie niet aankan of de veerkracht mist, kan er beter mee stoppen. Het gepamper moet ergens stoppen en Corona geeft de kans om volwassen en realistisch te worden : het leven is niet altijd een roze wolk.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Het diepe dal ,ze weten niet wat echt het diepe dal is.
 • Patrick De pauw

  2 maanden geleden
  Voor studenten is alles goed om samen te troepen nu dit het zijn zij toch die ganse dagen op hun gsm tokkelen met Facebook en andere een pc scherm is groter maar ja daar kun je niet samen zuipen hè
 1. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje