Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Geert De Rycke

Van drie naar tien dagen: Kamer keurt uitbreiding rouwverlof finaal goed

Het rouwverlof breidt uit van drie naar tien dagen. Dat heeft de plenaire Kamer donderdagavond unaniem beslist. Nabestaanden die een partner of een inwonend kind verliezen, zullen die dagen bovendien flexibel kunnen opnemen binnen het jaar na het overlijden.

9 reacties

 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Voor veel mensen is het juist beter om te gaan werken dan thuis de 4 muren op je te laten afkomen. Het werk leidt af en met je collega's kan je over je verdriet praten. Veel mensen namen dat verlof toch op via een ziektebriefje, dus veel verschil maakt het uiteindelijk niet.
 • Tonny Vantstad

  1 maand geleden
  En wat voor stergevallen die niet in de eerste lijn liggen, zoals een tante of grootvader ?
 • karina de smet

  1 maand geleden
  Een groot verlies van een kind of een partner daarmee verdwijnt echt verdriet niet op 10 dagen hoor. Het is hier precies of je krijgt vakantiedagen op te nemen naar keuze, dat is het zeker niet maar in ieder geval al beter dan drie dagen.
 • willem merken

  1 maand geleden
  En zelfs die 10 dagen zijn niet genoeg als je minderjarige kinderen hebt.
 • andré joye

  1 maand geleden
  Wat ga je zeggen tegen een zelfstandige : Ge moogt tien dagen sluiten maar ge krijgt er niks voor in de plaats ?Ter vergelijking met een werknemer of ambtenaar die wel zijn volle loon krijgt op die "rouwdagen "?
 1. “De woorden ‘veel sterkte’ zeggen weinig”: Zo troost je iemand in rouw volgens een ritueelbegeleidster en een psychologe
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  “De woorden ‘veel sterkte’ zeggen weinig”: Zo troost je iemand in rouw volgens een ritueelbe­ge­leid­ster en een psychologe

  Met Allerheiligen voor de deur, staan we stil bij de mensen die we verloren hebben. Maar wat doe je wanneer je iemand wil troosten die afscheid moet nemen of rouwt? Wat kan je doen om de pijn te verzachten, wat zeg je wel, en wat vooral beter niet? We vroegen raad aan een ritueelbegeleidster Lotte Mariën en psychiater Uus Knops. “Kaartjes zijn tastbaarder dan een berichtje, je kan er langer van genieten of steun uit putten”