HLN / VTM Nieuws
Volledig scherm
© HLN / VTM Nieuws

Van de zaak Horion tot de Cafémoorden: tv-reeks ‘De Kroongetuigen’ vanaf vandaag ook als podcast te beluisteren

‘HLN’ en ‘VTM NIEUWS’ verrassen met een misdaadpodcast, ‘De Kroongetuigen’, een bewerking van de populaire documentairereeks op tv. En dat is meteen een primeur voor Vlaanderen. “De verhalen zijn nog beklijvender als je ze enkel hoort.”

 1. Lichamelijke resten van Patrice Lumumba keren terug naar Congo

  Lichamelij­ke resten van Patrice Lumumba keren terug naar Congo

  De Congolese regering is gestart met de voorbereidingen voor de repatriëring van de stoffelijke resten van Patrice Lumumba. Die resten, volgens Lumumba’s jongste zoon Guy Patrice, een vinger en twee tanden, bevinden zich vandaag nog in ons land, en zullen voor 30 juni terugkeren naar Congo. Dat schrijven Congolese media. De repatriëring valt echter niet samen met het eerste bezoek van het Belgische koningspaar, dat gepland staat van 7 tot 13 juni.
 2. Brussels Airport dringt aan op hogesnelheidslijn: “Een hst-verbinding is essentieel. We vragen dat al jaren”

  Brussels Airport dringt aan op hogesnel­heids­lijn: “Een hst-verbinding is essentieel. We vragen dat al jaren”

  De coronapandemie heeft Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, de voorbije twee jaar 240 miljoen euro doen verliezen. Met een nieuwe strategie, Shift 2027, hoopt het bedrijf vanaf dit jaar uit de rode cijfers te raken. Opvallend onderdeel van de vijfjarenstrategie: minder korteafstandsvluchten. Maar dan moet er een alternatief zijn met de trein. “Een luchthaven als Brussels Airport moét een hst-verbinding hebben”, zegt Feist.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants
  Play
  25

  IN KAART. Chef Tim Boury krijgt voor het eerst drie Michelin­ster­ren, ontdek hier alle sterrenres­tau­rants

  Na een uitstel van drie maanden beloonde Michelin vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg. En dat gebeurde met een verrassing van formaat: wanneer de show bijna gedaan leek te zijn, schonk Michelin chef Tim Boury (39) uit Roeselare op de valreep een derde ster. Restaurant Zilte van chef Viki Geunes (50) en het Hof van Cleve van Peter Goossens (58) behielden hun drie sterren. Comme Chez Soi uit Brussel moest een ster afgeven. Ontdek hier alle winnaars.