Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © Gregory Van Gansen / Photo News

Van Damme wil binnen- en buitenplannen opnieuw op tafel leggen: “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan”

Epidemioloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en de Gems, spreekt zich zondag nog niet uit over een mogelijke heropening van de horeca op 1 mei, maar vindt wel dat de binnen- en buitenplannen eventueel opnieuw op tafel moeten worden gelegd. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet té snel te versoepelen. “Een of twee weken goed nadenken en niet te snel gaan, kan ongelofelijk effect hebben in de toekomst. Stap voor stap is het verstandigste”, zei hij in het VRT Journaal.

52 reacties

 • Marleen Bornauw

  3 weken geleden
  Volhouden is de enige boodschap, afstand houden, contacten vermijden, handen ontsmetten ... en natuurlijk massaal vaccineren zijn de enige uitweg. Ik ben ziek van alle reacties van mensen die pleiten om alles te heropenen. Zijn mensenlevens hen niets waard ? Kennen zij echt iemand die werkt in de zorg die overbelast is ? Hoe dom kan je zijn en enkel eigen plezier belangrijk vinden.
 • Bern Vermeulen

  3 weken geleden
  Laat allen die alles open willen een papier tekenen dat ze afzien van medische zorgen en steun en maak daar een wet van, wie op reis wil van hetzelfde, de helft zal zijn staart al intrekken.
 • barbara Tack

  3 weken geleden
  Doe alles open wij willen ons leven terug
 • katty Philips

  3 weken geleden
  In Spanje zijn alle restaurants en cafés open gebleven, ze hadden hier er veel kritiek op, maar zijn nu de beste van Europa.
 • karel daneeels

  3 weken geleden
  ze gaan beginnen nadenken moeten ze daar geen wekgroep voor oprichten om te zie hoe ze goed kunnen nadenken .ook dient er door de verschillende organen nagedacht te worden over wat ze gaan nadenken .tegen de zomer gaan ze u dan wijs maken dat ze hebben nagedacht maar dat ze er nog niet helemaal uit zijn en als ge uw vrijheden terug wil zult ge ze zelf moeten pakken.
 1. Vandenbroucke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven

  Vandenbrou­c­ke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven

  “We mogen echt niet pokeren met de capaciteit en de draagkracht van onze ziekenhuizen.” Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd bij VTM NIEUWS over eventuele versoepelingen. Hij wilde zich niet uitspreken of de horecazaken zullen mogen heropenen op 1 mei. Over het verbod op niet-essentiële reizen dat geldt tot en met 18 april, zei de minister dat hij ervan uitgaat dat dit niet zal worden verlengd. Wél komen er controles en sancties voor mensen die bij terugkeer uit een rode zone zich niet laten testen.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"