Volledig scherm
© belga

Van Besien over voorstel leefloon: "De Wever duwt mensen verder in armoede"

N-VA Antwerpen wil raken aan het leefloon van niet-Nederlandstalige gezinnen die hun kinderen niet naar de kleuterschool sturen. Wouter Van Besien, lijsttrekker van Groen in Antwerpen, wil ook meer kinderen in de kleuterklas krijgen, maar van het voorstel van N-VA is hij helemaal geen voorstander. "De Wever duwt mensen hiermee verder in de armoede. Het leefloon verminderen, brengt enkel extra problemen met zich mee: nog meer schulden, nog meer onbetaalde schoolrekeningen,..."

725 reacties

 • Joske Vermeulen

  3 jaar geleden
  De Wever heeft hier overschot van gelijk. Van Besien wil verder blijven pamperen. Hopelijk begrijpt onze bevolking nu stilaan dat het gepamper ons handenvol geld kost, en geen aarde aan de dijk brengt. Zij die niet de moeite willen doen om mee te draaien in onze samenleving, kunnen de keuze maken, en hun geluk gaan zoeken ergens waar ze wél rustig hun eigen zinnetje kunnen doen.
 • Kris Pieters

  3 jaar geleden
  Het gaat over misbruiken aanpakken Van Besien, niet over mensen in de armoede duwen!
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Jan Boden,over graaien gesproken.We weten hoe De Wever aan zijn gratis lidkaart van De Warande komt.Ook wat hij presteert in zijn spookfunctie van volksvertegenwoordiger.Kortom,de duurste leefloner van vlaanderen.
 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  Ik begrijp De Wever niet, mensen die weinig of geen onderwijs genoten hebben zijn toch zijn kiezers, ik denk dat hij deze keer niet goed heeft nagedacht.
 • jan van dijck

  3 jaar geleden
  Ik ben niet voor NVA maar hier heeft Bart De Wever wel gelijk in . Als je in ons land blijft wonen kun je op zijn minste Nederlands leren en gaan uw kinderen naar school, zij moeten zich maar aanpassen naar hoe het hier bij iedereen gaat ! Zo niet tja spijtig dan verdien je ook niet het geld dat ze zomaar krijgen , simpel !
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie