Groen-voorzitter Meyrem Almaci en lijsttrekker Wouter Van Besien.
Volledig scherm
Groen-voorzitter Meyrem Almaci en lijsttrekker Wouter Van Besien. © Joel Hoylaerts - Photo News

Van Besien na "teruggedraaid" ontslag Meeuws: "Dit is geen ernstige manier van werken"

Groen gaat in Antwerpen met een eigen "progressief en positief alternatief" naar de Antwerpse kiezer, nu het project Samen is stopgezet. Dat hebben nationaal partijvoorzitter Meyrem Almaci en Antwerps lijsttrekker Wouter Van Besien op een persconferentie bekendgemaakt. "De grens was bereikt." Dat Meeuws gisteren dan toch geen ontslag nam, noemde Van Besien "geen ernstige manier van werken".

43 reacties

 • Sven Bartok

  4 jaar geleden
  Heel dat gedoe rond VZW Roma stinkt.. ze krijgen jaarlijkse 763.000 EUR werkingsmiddelen..buiten alle subsidies voor herstellingen van het gebouw. Blijkbaar was die niet genoeg voor Mevrouw Gewoon even google.. vzw roma jaarrekening Antwerpen.
 • Johan De Clercq

  4 jaar geleden
  Zelfs niet goed genoeg voor burgemeester Plopsa De Panne.
 • Jean Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Fietser en moraalridder Van Besien heeft nu bewezen niet de geschikte persoon te zijn om een grootstad efficiënt te kunnen leiden. Peter Mertens en Kris Peeters zijn duidelijk geloofwaardiger.
 • Jean Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Fietser Van Besien speelt de moraalridder maar heeft nu bewezen ongeschikt te zijn om een zo belangrijke stad met problemen te leiden. Peter Mertens en Kris Peeters zijn geloofwaardiger.
 • baptist Van der Straete

  4 jaar geleden
  En dan hoor je op de radio, tickets bij de lijn worden duurder. Het zijn kapoenen onze politiekers... één ding staat vast er zijn er veeeeel te veel.
 1. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.
 2. Filmpje van Oostendse politieman die 14-jarig meisje slaat bij arrestatie circuleert op sociale media: "Er is een intern onderzoek gestart”
  Play
  Oostende

  Filmpje van Oostendse politieman die 14-jarig meisje slaat bij arrestatie circuleert op sociale media: "Er is een intern onderzoek gestart”

  Op Facebook circuleert een filmpje van een hardhandige arrestatie van een 14-jarige meisje in Oostende. Op een bepaald moment is te zien hoe een inspecteur de tiener in kwestie een vuistslag geeft. Kort voordien bespuwde ze de man en zijn collega. De politie is alvast een intern onderzoek opgestart. “We zullen het voorval van a tot z bestuderen”, klinkt het. De moeder van het meisje diende intussen klacht in bij het Comité P.
 3. LIVE. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  LIVE. Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.