Volledig scherm
© Photo News

Van bedroevende eerste plaats naar hoopgevende 18de plaats: België doet het stukken beter qua besmettingsgraad

Ons land doet het stukken beter op Europees vlak op vlak van aantal besmettingen. Dat zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie over het coronavirus. De piek van de tweede golf ligt twee weken achter ons, maar Van Gucht zei ook dat “de weg nog lang blijft en niet zonder hindernissen zal zijn”.

40 reacties

 • Alfred LEEMANS

  2 maanden geleden
  Teststrategie aanpassen en dan komen beweren dat aantal besmettingen daalt. Misschien niet meer testen en dan daalt het meer.
 • Rudi Geerinckx

  2 maanden geleden
  Waar zit het "Verenigde Europa"?Dit moet op Europees niveau worden aangepakt, anders moeten de buurgrenzen onmiddellijk dicht! Nu dweilen we met de kraan open! De vakantie komt eraan... ik hou mijn hart vast.
 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  De virologen leveren uitstekend werk , ook beschikken we nu over een krachtdadige regering die tenminste  de handen uit de mouwen steekt . Nu nog even de bedrijfsleiders wakker schudden voor ze in winterslaap gaan , en binnen een paar maanden spreken we niet meer over het Covid-19 virus .
 • Jos Vercammen

  2 maanden geleden
  Zolang de Europese landen niet allemaal op een identieke wijze testen uitvoeren en de resultaten weergeven, mag je de resultaten gewoon niet met mekaar vergelijken. Voor sommigen zal wat andere landen doen: beter, juister, betrouwbaarder en efficiënter zijn dan wat er in eigen land gebeurt. Persoonlijk kan ik niet zeggen dat de huidige federale regering deze crisis niet degelijk aanpakt..
 • carine inkelberghe

  2 maanden geleden
  Misschien nog de lockdown aan te houden tot het nieuwe jaar
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten