Coformateurs Alexander De Croo (Open Vld) and Paul Magnette (PS) brachten maandag verslag uit bij de koning. De begroting wordt nog een van de moeilijkste punten in de onderhandelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Coformateurs Alexander De Croo (Open Vld) and Paul Magnette (PS) brachten maandag verslag uit bij de koning. De begroting wordt nog een van de moeilijkste punten in de onderhandelingen. © EPA

Van 11 naar 4 miljard: onderhandelaars moeten hakbijl bovenhalen voor begroting

Ook straks zullen we nog niet ontwaken met een nieuwe premier. Eerst moet immers nog stevig de schaar gezet worden in de begroting. En dat belooft nog een helse klus te worden. Zo is het nog altijd niet duidelijk of het minimumpensioen van 1.500 euro bruto of netto wordt, een wereld van verschil voor de begroting.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'