Dader Kris V.M en slachtoffer Stephanie. Zij kwam in 2014 op gruwelijke wijze om het leven.
Volledig scherm
Dader Kris V.M en slachtoffer Stephanie. Zij kwam in 2014 op gruwelijke wijze om het leven. © Ronny De Coster

'Vampierendoder' vraagt begrip: "Ik dacht echt dat ze de wereld ging vernietigen"

Kris V.M. (43) uit Vurste bij Gavere, onthoofdde zijn vriendin Stephanie Reybroeck in januari 2014 omdat hij dacht dat ze een vampier was. De gruwelijke moordzaak sleept al anderhalf jaar aan. De rechtbank moet nu beslissen of Kris toerekeningsvatbaar is of niet. De familie van Stephanie wil de man jarenlang achter de tralies zien. Volgens de advocaten heeft hij zijn psychose trouwens verzonnen. V.M. zelf vraagt de rechtbank dat zij hem ontoerekeningsvatbaar verklaart.

6 reacties

 • wesley netnem

  5 jaar geleden
  Telkens worden daders op hun woord geloofd ?? de slachtoffers moeten alles kunnen bewijzen voor ze geloofd worden ? Zou hij ook begrip hebben als ze hem voor de rest van zijn leven vast zetten voor deze moord ?? Gewoon levenslang opsluiten , dat is de enige juiste straf al de rest is het slachtoffer opnieuw geweld aan doen !!
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Diegene die hem kennen zullen hem wel herkennen.
 • Timmy Langenberg

  5 jaar geleden
  #LucDeboosere Omdat het slachtoffer niet meer in staat is om te klagen.
 • Doe Normaal

  5 jaar geleden
  Ik weet uit betrouwbare bron dat het wetenscgappelijk bewezen is dat die man psychotisch was. Als hij dat niet was, dan is niemand dat.
 • Hubert Wouters

  5 jaar geleden
  De dader wordt onherkenbaar afgebeeld, dit om te vermijden dat heethoofden het recht in eigen handen gaan nemen tegenover de dader.. Hopelijk voldoet dit antwoord op uw vraag Luc.
 1. “Rijd met gesloten ramen en draag geen juwelen”: VS komt met opmerkelijk advies voor toeristen die naar België trekken

  “Rijd met gesloten ramen en draag geen juwelen”: VS komt met opmerke­lijk advies voor toeristen die naar België trekken

  “Brussel is een hellegat”: de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ons land meermaals een onveilige plek genoemd, maar ook de huidige Amerikaanse autoriteiten hebben hun twijfels. Buitenlandse Zaken raadt burgers al langer aan om waakzaam te zijn als ze België bezoeken, wat normaal is, maar enkele andere aanbevelingen doen toch de wenkbrauwen fronsen.