Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”

UPDATEHet nieuwe overleg tussen de Delhaize-vakbonden en -directie over het plan om 128 eigen winkels over te laten aan zelfstandigen heeft niks opgeleverd. Volgens de directie is haar plan nochtans “de enige optie” om opnieuw aan te knopen met groei. Maar de vakbonden eisen een alternatief en blijven ondertussen verder staken. “De woede onder het personeel is nog te groot”, klinkt het. Momenteel zijn 76 winkels dicht en de vakbonden blokkeren ook het distributiecentrum van de keten.

169 reacties

 • Marc VANACKER

  3 maanden geleden
  Agitprop, agitatie en propaganda, geleerd van Lenin. In dit land zijn we top in staken. Onze welvaart is wel opgebouwd door zelfstandig ondernemerschap en door werken. De stakers lijken niet te beseffen dat ze tegen hun eigen portemonnee staken. Een distributiecentrum blokkeren is gewoonweg illegaal. De vakbonden voeren een achterhoedegevecht. We zijn geen land van melk en honing waar werken vervangen wordt door staken. De tijd dat het niet op kon is voorbij.
 • Eddy Michiels

  3 maanden geleden
  Natuurlijk zijn de vakbonden tegen verzelfstandiging want daar hebben ze niks meer in de pap te brokken. Hun macht slinkt zienderogen. Straks gaan ze nog moeten gaan werken voor hun loon.
 • Elle Devee

  3 maanden geleden
  Goed zo. Doe zo voort en aan het einde van de rit zijn die Delhaize winkels het overnemen niet meer waard en kan de groep Ahold het faillissement aanvragen. Ondertussen hebben ze dan ook nog eens al die lopen uitgespaard. En daarna kan het personeel gaan doppen. Van de regenin de drop heet dat dan. En als ik de meeste reacties hier lees heeft elke Vlaming dit al lang begrepen. Nu nog het Delhaize personeel.
 • Rudy De Potter

  3 maanden geleden
  Groot gelijk blijven staken, hoe langer gestaakt wordt hoe goedkoper de overnames kunnen en des te minder stakers overgenomen worden en hoe meer normaal personeel gezocht kan worden.
 • Thierry Van Steenbergen

  3 maanden geleden
  sluit alle winkels. Wacht 3 maanden en start ze opnieuw op.