De affiche van de vakbonden tegen het zogenaamde privatiseringsdecreet.
Volledig scherm
De affiche van de vakbonden tegen het zogenaamde privatiseringsdecreet. © ACOD/ACV/VSOA

Vakbonden voeren actie tegen privatisering welzijnszorg

In het hele land vinden prikacties plaats naar aanleiding van een privatisering van de welzijnszorg. Volgens de vakbonden komt zo niet langer de zorg maar de winst op de eerste plaats. Een nieuw voorstel van decreet zou toelaten dat commerciële partners kunnen toetreden tot een welzijnsvereniging.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Vlaams Parlement keurt interfederale klimaatresolutie goed

  Vlaams Parlement keurt interfede­ra­le klimaatre­so­lu­tie goed

  Het Vlaams Parlement heeft een interfederale klimaatresolutie goedgekeurd. De resolutie dringt er bij de regeringen onder meer op aan om liefst nog voor de start van de klimaatconferentie in Glasgow volgende maand een akkoord te sluiten over de intra-Belgische lastenverdeling en de internationale klimaatfinanciering. De resolutie kreeg de steun van de indienende partijen (N-VA, Open Vld, CD&V, Groen en Vooruit). PVDA onthield zich, Vlaams Belang stemde tegen.