archiefbeeld.
Volledig scherm
archiefbeeld. © BELGA

Vakbonden voeren actie in de bedrijven voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden

Het loonoverleg tussen bonden en werkgevers verloopt meer dan stroef. Om zijn eisen kracht bij te zetten, organiseert het vakbondsfront vandaag acties in de bedrijven.

9 reacties

 • Willy Van Craen

  2 maanden geleden
  Het is aan het bedrijf zelf te zorgen voor de goed arbeid sfeer en bijhorend loon of wedde. Ben je niet tevreden verander dan van werk volgens uw eisen. De tijd van de vakbonden is nog iets van vorige eeuw. Elke werkgever (buiten de vast benoemden staat) wil zijn goed personeel behouden.
 • Emma Andersen

  2 maanden geleden
  Inderdaad, loonsverhogingen zouden beter in centen ipv procenten gegeven worden. De afstand tussen de hogere en lagere lonen wordt steeds groter. Maar ja, wie beslist hier over? Ook de beter betaalden bij de vakbonden zeker?
 • eddy vanhuldenberg

  2 maanden geleden
  eddy vanhuldenberg Die opslag gaat toch weer in duurdere producten en diensten verrekend worden dus de gewone man betaald weer eens. Die met hoge wedden hebben weer voordeel door met procenten en geen centen te werken Vakbond doe eens echt iets voor de kleine man
 • raul mechelen

  2 maanden geleden
  in mijn bedrijf verdien ik als 55 jarige interimer evenveel als een 18 jarige die nog thuis woont in "hotel mama". en daar wordt niets aan gedaan !
 • Eric Nieuborg

  2 maanden geleden
  Peter, Sobek, ea .. , het staat jullie vrij om aan te sluiten bij de vakbond en niet enkel te profiteren van het resultaat van vakbondsacties en onderhandelingen. De werkgevers daarentegen klagen altijd, nog erger dan de boeren. Ook nu nog, na en tijdens Corona maken ze massaal winst, iets wat de op tijdelijke werkloosheid gedumpte werknemer niet kan zeggen.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!