Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. © BELGA

Vakbonden: "Regering holt overleg over pensioenen uit, acties zullen volgen"

Het gemeenschappelijk vakbondsfront is er niet over te spreken dat minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) vandaag het Beheerscomité van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) heeft gevraagd zich uit te spreken over de optrekking van de pensioenleeftijd tot 67 jaar. Op die manier wordt de werking van het pensioencomité - waarin sociaal overleg plaatsvindt - uitgehold, zo klagen de bonden ACV, ABVV en ACLVB aan. De vakbonden kondigen ook acties aan.

 1. "Justitie biedt geen antwoord meer op noden van rechtzoekenden"
  Alarmdag Justitie

  "Justitie biedt geen antwoord meer op noden van rechtzoe­ken­den"

  In de grote wandelzaal van het Brusselse justitiepaleis hebben zich vanmiddag enkele honderden magistraten, advocaten, griffiers, tolken en gerechtsexperts verzameld voor de alarmdag van justitie. De protestbijeenkomst is een noodkreet naar de federale regering om justitie de nodige financiële middelen te geven voor haar werking. "De rechterlijke macht vraagt maatregelen om haar opdracht in dienst van de bevolking te kunnen vervullen", zegt Jean-Louis Desmecht, voorzitter van het college van hoven en rechtbanken.
 2. Te veel risico’s en piekende energieprijzen doen Vlaamse Energieleverancier overkop gaan
  PREMIUM

  Te veel risico’s en piekende energie­prij­zen doen Vlaamse Energiele­ve­ran­cier overkop gaan

  De exploderende energieprijzen hebben een eerste slachtoffer geëist in ons land. De Vlaamse Energieleverancier, een van de kleinere spelers op de markt met zo’n 70.000 klanten, legt vandaag de boeken neer bij de handelsrechtbank in Brussel. Te veel risico’s in een sowieso al zeer concurrentiële markt met weinig marges bovenop de uitzonderlijke prijzen zijn de energieleverancier fataal geworden. De vrees leeft dat nog energiespelers zullen volgen.