Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.
Volledig scherm
Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers. © BELGA

Vakbonden misnoegd over 1.440 afvloeiingen bij Vlaamse ambtenaren: “Burn-outs zijn nu al fors gestegen”

Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en de Vlaamse regering moeten investeren in het personeel en in de dienstverlening aan de Vlamingen. Dat zeggen de vakbonden nadat bekend raakte dat verschillende overheidsdiensten het de komende vijf jaar met minder personeel zullen moeten doen. In totaal gaat het om 1.440 afvloeiingen.

32 reacties

 • johan schatteman

  2 jaar geleden
  Ik lees veel dat ze in andere landen het met 15%minder personeel doen . Das waar maar ook met 75% minder ministers
 • stefan ceulemans

  2 jaar geleden
  1 minister das de beste besparing voor elke vlaming
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Men zou beter snoeien in de directie ipv in het personeel. In het Belgische leger is, op 20 jaren tijd, het aantal soldaten gehalveerd terwijl er nog steeds evenveel generaals ( met chauffeurs en staf) rondlopen.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Vanaeken Jokke : 15 % minder ambtenaren ? Dat kan, maar zelfs als dat zo niet is, is het werk niet gedaan in Frankrijk. Facturen komen te laat of veel later aan. Gelukkig komen mijn kinderen niet bij de kerst want ALLE grote facturen komen in december. Ik heb er geen enkele controle over. Als je een instantie opbelt, zijn ze meestal overbelast.
 • Calinda Struyf

  2 jaar geleden
  Net 6m projectwerk op de VO gedaan. Burnouts daar zijn wel degelijk mogelijk. helft van de ambtenaren voert weinig tot niets uit, andere helft waaronder ook contractuelen en contractors zitten met een bevragingsgraad van >120%. Helaas krijgt de helft die geen klop uitvoert stante pede een burnout als ze iets moeten doen waardoor de andere helft stijgt in bevraging. Godgeklaagd...