Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). © Photo News

Vakbonden federale ambtenaren dreigen met staking: “Wachten al meer dan 20 jaar op loonsverhoging”

De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de federale overheidsdiensten. Ze zijn ontevreden dat de regering de koopkrachtverhoging voor de ambtenaren heeft uitgesteld.

22 reacties

 • Philippe Nouters

  3 maanden geleden
  Federale ambtenaren verdienen meer dan in privé, pensioen van 3000 a 5000€ zien we verschijnen. Dat men de ambtenaren die 200.000 a 250.000€/jaar verdienen een 15% laten inleveren want is te veel van het goede . Ook hebben zij ziektedagen per jaar , die men opspaart tot aan hun pensioen. Geen verhoging met ons belastinggeld!
 • Cynthia Debaere

  3 maanden geleden
  Iedereen geeft hier commentaar over het pensioen, mijn pensioen van ambtenaar is nochthans niet hoger dan van die uit de privé
 • Cindy De Meester

  3 maanden geleden
  Jaja, weer schieten op de ambtenaren natuurlijk. en altijd besparen op onze kap. Zijn wij niet goed genoeg misschien mevrouw de minister Om ook maaltijd cheques te krijgen ? en ja, onze werkdruk is ook heel hoog.
 • Marc Van der Haeghen

  3 maanden geleden
  Eric DB : vakantiedagen evenveel als in de privé, werkdruk : even hoog als in de privé, pensioen : mss nog lager dan in de privé, want daar nog allerlei voordelen als men op pensioen gaat maar dat wordt meegerekend hé;
 • Rafaël De Meulenaer

  3 maanden geleden
  Iedereen heeft/had de kans ambtenaar te worden ... indien bekwaam!
 1. KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”
  338

  KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezin­gen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

  Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.