Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Vakbonden en werkgevers gaan toch weer praten, maar niet over lonen

De vakbonden en de werkgevers gaan opnieuw aan tafel, maar niét over de lonen. Dat is gebleken na afloop van een onderhoud tussen de sociale partners, premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). Het is dus aan de regering om te beslissen over het moeilijkste dossier: de lonen. 

36 reacties

 • Michel Van Eycken

  1 jaar geleden
  Tom Van Kampen, dat heb ik over 15 jaar gedaan , werk nog alleen met mijn zoon , ik hou veel meer over en veel minder zorgen ! Dank u vakbonden
 • Philip Staelens

  1 jaar geleden
  Belast het ploeggeld en eindejaarspremie en verlof geld niet dit bruto moet netto worden. Iedereen gelukkig
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Begin eens met de belastingvrije voordelen her en der aan te pakken . en begin met de politiek en de zelfbediening . Dan minder belasting op arbeid dat is netto
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Met vakbonden valt er niet te praten. Ge kunt even goed tegen de Chinese muur gaan klappen.
 • jean-pierre rejek

  1 jaar geleden
  Dat de vakbonden ééns praten over waarom de zelfstandigen alles 10 % of zelfs tot 50 % duurder maken maar loonopslag dat gaat niet .
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”
  114

  Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

  Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.
 1. De Croo na demarche socialisten: “Gaat over Deborah in de supermarkt, maar ook over Caroline met de schoenwinkel”

  De Croo na demarche socialis­ten: “Gaat over Deborah in de supermarkt, maar ook over Caroline met de schoenwin­kel”

  In de plenaire Kamer is donderdagmiddag stevig gedebatteerd over het mislukte loonoverleg en de demarche van de socialisten om dan ook de uitkering van dividenden aan banden te leggen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) hield de kerk in het midden: “Het gaat over Deborah in de supermarkt, maar ook over Caroline met de schoenwinkel, die zwarte sneeuw heeft gezien. We gaan iedereen nodig hebben.”
 2. Hoe werken dividenden? Paul D'Hoore legt uit en geeft advies: “Je kan makkelijk 30% belastingvoordeel op zak steken”
  PREMIUM

  Hoe werken dividenden? Paul D'Hoore legt uit en geeft advies: “Je kan makkelijk 30% belasting­voor­deel op zak steken”

  “Geen loonsverhoging voor werknemers? Dan ook geen dividenden voor aandeelhouders.” Met dat opmerkelijke voorstel wil Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het loonoverleg onder druk zetten. Maar wat zijn dividenden? Waarom is de maand mei net belangrijk voor wie ze heeft? En vooral: hoe kan je er geld mee verdienen? Onze geldexpert Paul D’Hoore legt stap voor stap uit hoe ook jij er je voordeel uit kan halen.