Minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne (PS), stuurde de vakbonden en de werkgevers opnieuw naar de onderhandelingstafel.
Volledig scherm
Minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne (PS), stuurde de vakbonden en de werkgevers opnieuw naar de onderhandelingstafel. © BELGA

Vakbonden en werkgevers gaan toch nog rondje onderhandelen over loon- en arbeidsvoorwaarden in privésector

Bonden en werkgevers, verenigd in de Groep van Tien, komen woensdag opnieuw bijeen om te onderhandelen over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de privésector. De kans op een doorbraak lijkt klein.

5 reacties

 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  4% minder loonkosten voor de werkgever, 4% minder belasting op loon voor de werknemer. Laat de overheid maar eens water bij de wijn doen in plaats van beide partijen tegen elkaar uit te spelen. Zou enkel winst opleveren voor iedereen, koopkracht neemt toe en beide partijen blij, behalve de overheid die niet op de lange termijn kan nadenken.
 • Pedro De Geest

  2 maanden geleden
  De hete aardappel doorschuiven noemen ze dat. En wees gerust, het dossier komt uiteindelijk toch bij de regering terecht...
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Vakbonden, houdt het stakingswapen ter hand want het zou kunnen nodig zijn. Gedenk ; "wie niet vecht voor zijn deel, krijgt in de regel niet veel !"
 • Daniel Corstjens

  2 maanden geleden
  0,4% op 1000€ is 4€, dus de meesten onder ons zullen rond de 8€ bruto opslag krijgen, dan nog eens langs de kassa van de belastingen en je houd er 4€ netto van over en op uw belastings brief pakken ze daar nog eens 2€ extra!
 • JOHAN DESECK

  2 maanden geleden
  Zorgsector tot 6 procent opslag. De lonen voor het leger zullen er fors op vooruitgaan. Voor de privé sector maximum 0,4 procent door loonnormwet die volzit met sjoemelsoftware. Hoe leg je dat aan een normaal mens nog uit.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken