Problemen binnen de technische diensten vormen de aanleiding voor de acties.
Volledig scherm
Problemen binnen de technische diensten vormen de aanleiding voor de acties. © Photo News

Vakbonden De Lijn dreigen met staking vanaf kerstvakantie

BinnenlandDe vakbonden bij De Lijn dreigen met staken vanaf maandag 21 december, bij de start van de kerstvakantie. Ze hebben intussen een stakingsaanzegging ingediend. Aanleiding is volgens hen de aanhoudende problemen binnen de technische diensten. “Al maanden is er overleg, maar De Lijn slaagt er niet in om de problemen op te lossen”, klinkt het.

8 reacties

 • Maria Vissers Cools

  4 maanden geleden
  Praten lukt blijkbaar niet meer. Privatiseren die handel, keer op keer wordt de gewone man, vrouw, gestraft
 • Thomas Hamerlijnck

  4 maanden geleden
  Dat gaat over een merkwaardig beleid, dat eerst de Lijn ondergraaft en daarna doodleuk eist dat de Lijn beter presteert. Dat is zoals een huis bouwvallig laten worden. De mensen met de witte Jaguar hebben er geen last van. En zij voeren uit wat op een ander niveau, buiten de 'democratie' beslist werd.
 • mark deleener

  4 maanden geleden
  Een geluk dat ik de lijn heb afgezegd. Een broeihaard van Covid. Ik heb een electrische scooter gekocht. Tijdswinst naar en van woon werk verkeer is 25 minuten per dag. Na 3 jaar koop ik een nieuwe. Kost me minder en stop waar ik wil
 • Yelene dekann

  4 maanden geleden
  IK kan niet telewerken en moet beroep doen op het openbaar vervoer, dank u wel De Lijn omde reizigers die moeten gaan werken letterlijk in de kou te laten staan
 • Bart Geukens

  4 maanden geleden
  Het verkrijgen van het juiste materiaal.Waar heb ik dat nog gehoord???  
 1. Boeve wil rapport van kinderartsen meenemen in onderwijsoverleg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”
  60

  Boeve wil rapport van kinderart­sen meenemen in onderwijs­over­leg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”

  Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil dat er in het onderwijsoverleg ook rekening gehouden wordt met het rapport van de kinderartsen die verenigd zijn in de Pediatric Taskforce. Dat zegt hij zaterdag in De Morgen en aan VRT NWS. "Het welzijn van jongeren komt uiteraard in ons overleg aan bod, maar de problematische situaties - en de omvang ervan - misschien te weinig", zegt Boeve.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"