Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photonews, Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph

Vakbonden boos over begroting: “Wat zijn de resultaten van onderhandelingen nog waard?”

UpdateDat de loonsverhoging voor de politie, waarover de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) begin dit jaar na maandenlange onderhandelingen een sociaal tussenakkoord sloten, pas vanaf volgend jaar uitgerold zal worden, is bij politievakbond NSPV in het verkeerde keelgat geschoten. De vakbond gaat zich nu intern beraden over welk gevolg hij aan de zaak gaat geven. Ook bij de overheidsvakbonden is het ongenoegen groot, want pas vanaf 2024 zullen de federale overheidsambtenaren maaltijdcheques krijgen.

22 reacties

 • Refter Noorderlaan/ Oudaan

  4 maanden geleden
  Deze regering ondergraaft de welvaart in ons land en je moet lef hebben om met de politie-mensen afspraken te maken en deze te verbreken, schandelijk gedrang is dat te noemen. De politie moet nu zware acties op touw zetten die de regering geld kosten en niet de burgerbevolking. Was ik niet zo oud zou ik emigreren en België de rug toekeren.
 • Lars Devocht .

  4 maanden geleden
  Ik vind het niet kunnen dat je jonge mensen onder bepaalde voorwaarden lokt en dan na pakweg 40 jaar dienst zegt “weet je wat, we veranderen de spelregels want wie voor een ander systeem heeft gekozen heeft nu spijt”.
 • Michel Van Eycken

  4 maanden geleden
  Ik blijf erbij wij zijn het nieuwe Griekenland , IMF zal ons wel verplichten structueel de pensioenen van de ambtenaren aan te pakken.
 • Pat Debal

  4 maanden geleden
  We wachten ook om ons beloofde 1500€ pensioen dat moest er zijn voor de opslagen maar komt ook niet voor in hun begroting
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  wat heeft deze regering al zogezegd beslist, maar wordt nog niet toegepast? Quasi alles wat met de Belgische burger te maken heeft, denk maar aan die 1500 Euro pensioen is zelfs nog niet voorzien in de begroting. Maar geld uitdelen in het buitenland dan is er geen enkel probleem...
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.