Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photonews, Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph

Vakbonden boos over begroting: “Wat zijn de resultaten van onderhandelingen nog waard?”

UpdateDat de loonsverhoging voor de politie, waarover de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) begin dit jaar na maandenlange onderhandelingen een sociaal tussenakkoord sloten, pas vanaf volgend jaar uitgerold zal worden, is bij politievakbond NSPV in het verkeerde keelgat geschoten. De vakbond gaat zich nu intern beraden over welk gevolg hij aan de zaak gaat geven. Ook bij de overheidsvakbonden is het ongenoegen groot, want pas vanaf 2024 zullen de federale overheidsambtenaren maaltijdcheques krijgen.

22 reacties

 • Refter Noorderlaan/ Oudaan

  4 maanden geleden
  Deze regering ondergraaft de welvaart in ons land en je moet lef hebben om met de politie-mensen afspraken te maken en deze te verbreken, schandelijk gedrang is dat te noemen. De politie moet nu zware acties op touw zetten die de regering geld kosten en niet de burgerbevolking. Was ik niet zo oud zou ik emigreren en België de rug toekeren.
 • Lars Devocht .

  4 maanden geleden
  Ik vind het niet kunnen dat je jonge mensen onder bepaalde voorwaarden lokt en dan na pakweg 40 jaar dienst zegt “weet je wat, we veranderen de spelregels want wie voor een ander systeem heeft gekozen heeft nu spijt”.
 • Michel Van Eycken

  4 maanden geleden
  Ik blijf erbij wij zijn het nieuwe Griekenland , IMF zal ons wel verplichten structueel de pensioenen van de ambtenaren aan te pakken.
 • Pat Debal

  4 maanden geleden
  We wachten ook om ons beloofde 1500€ pensioen dat moest er zijn voor de opslagen maar komt ook niet voor in hun begroting
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  wat heeft deze regering al zogezegd beslist, maar wordt nog niet toegepast? Quasi alles wat met de Belgische burger te maken heeft, denk maar aan die 1500 Euro pensioen is zelfs nog niet voorzien in de begroting. Maar geld uitdelen in het buitenland dan is er geen enkel probleem...
 1. Esthetische artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenlandse - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”
  PREMIUM

  Estheti­sche artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenland­se - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”

  “Vorige week heb ik vijf transplantaties uitgevoerd. Drie daarvan waren correcties.” Haarspecialist Bijan Feriduni - die in zijn kliniek in Hasselt heel wat gewone én Bekende Vlamingen over de vloer krijgt - trekt aan de alarmbel: wie naar goedkope oorden trekt voor helmboswuivende kapsels, heeft 80 procent kans om met problemen terug te keren. Ook andere cosmetische artsen moeten veel nazorg geven. Wat loopt er juist mis?