Er werd intussen al drie dagen gestaakt door piloten en het cabinepersoneel.
Volledig scherm
Er werd intussen al drie dagen gestaakt door piloten en het cabinepersoneel. © BELGA

Vakbonden bij Brussels Airlines vragen ontmoeting met CEO tijdens laatste stakingsdag

De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben vandaag gevraagd om een ontmoeting met Peter Gerber,  de CEO van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Het is inmiddels de derde en laatste dag van de staking van het cabinepersoneel en de piloten. 

 1. ONZE OPINIE. “Net nu we na twee jaar corona weer volop kunnen vliegen, lijkt het stakingsvirus al minstens even besmettelijk”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Net nu we na twee jaar corona weer volop kunnen vliegen, lijkt het stakingsvi­rus al minstens even besmette­lijk”

  Jarenlang was het de slogan van Sabena, de voorganger van Brussels Airlines: “U bent in goede handen”. Het probleem nu voor de luchtvaartsector: er zíjn geen handen meer. Veel van die problemen hebben de maatschappijen aan zichzelf te danken. Door een kortzichtig beleid van steeds goedkopere vluchten, lage lonen en massaal uitbesteden, wil bijna niemand er nog werken. Het slechte nieuws voor u als consument: dat krijgen ze op enkele weken nooit meer gecorrigeerd. Het wordt bidden dat u deze zomer geen vlucht vanop een ‘kluchthaven’ heeft.
 2. 525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem
  PREMIUM
  Zaventem

  525 vluchten gepland op 3 dagen, maar niemand weet welke zullen vertrekken: helse week op komst op Zaventem

  Het belooft heet te worden volgende week op de luchthaven van Zaventem. Maandag leggen de bewakingsagenten het werk neer – Brussels Airport roept reizigers zelfs op om er weg te blijven – en donderdag, vrijdag én zaterdag blijven nagenoeg alle toestellen van Brussels Airlines aan de grond door een staking van de piloten en het cabinepersoneel. U zal volgende week maar op vakantie moeten vertrekken…
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.