Vakbonden bereiken akkoord na twee dagen chaos op Charleroi: vliegveld blijft ook woensdag gesloten voor vertrekkende reizigers

UpdateDe luchthaven van Charleroi blijft, ondanks een protocolakkoord, ook woensdag nog gesloten voor alle vertrekkende passagiers als gevolg van een stakingsactie. Dat bevestigde luchthavenbaas Philippe Verdonck dinsdag aan VTM NIEUWS. Het rondpunt richting het luchthavengebouw was gisteren hele dag afgesloten. Mensen die buiten stonden te wachten, mochten nog naar binnen, maar daarna gingen de deuren onherroepelijk dicht. Aan de luchthaven was het – net als maandag – pure chaos. In het tumult raakten vijf agenten gewond, zo vernam de luchthavenbaas van de politie.

  1. CEO luchthaven Charleroi over staking veiligheidspersoneel: “De situatie is beschamend”

    CEO luchthaven Charleroi over staking veilig­heids­per­so­neel: “De situatie is beschamend”

    Vertrekkende passagiers kunnen de luchthaven van Charleroi, waar het veiligheidspersoneel staakt, niet langer binnen. De luchthavenautoriteiten hebben gezamenlijk besloten om wegens de chaos die er momenteel heerst, de toegang voor vertrekkende passagiers te sluiten. Morgen zullen er dus geen passagiers kunnen vertrekken. De CEO van de luchthaven van Charleroi, Philippe Verdonck, vindt de situatie “beschamend”. Dat zegt hij in een interview met VTM Nieuws.
  2. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”

    CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”

    Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die volgens hem alleen zal leiden tot meer wantrouwen en overheidsbetutteling.