Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur.
Volledig scherm
Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur. © BELGA

Vakbond haalt scherp uit naar Somers over personeelsbesparing bij Vlaamse overheid: "Hij moest zich schamen”

Er werken vandaag 809 personeelsleden minder bij de Vlaamse overheid dan bij de start van de regeerperiode. Daarmee zit Vlaanderen op 56 procent van de vooropgestelde personeelsbesparing van 1.440 ambtenaren tegen 2024, zo blijkt uit cijfers die minister Bart Somers (Open Vld) vanochtend vrijgaf. De socialistische vakbond is echter niet te spreken over de “euforische aankondiging”. “Minister Somers klopt zich onterecht op de borst”, hekelt ACOD Overheidsbedrijven op niet mis te verstane wijze.

73 reacties

 • Peter Vijverman

  5 dagen geleden
  Moest de heer Somers ook maar enig normbesef hebben, dan zou hij al zijn mandaten neerleggen en in stilte van het politieke toneel verdwijnen. Doch, de waarden en normen van Open VLD indachtig raakt dit alles zijn koude kleren niet.
 • STEFAAN DE KUYPER

  5 dagen geleden
  Wanneer gaan onze politiekers eens besparen bij zichzelf. Maar ja als je kan graaien in belastinggeld en nutteloze postjes dan is het leuk en ondertussen blijven leuteren over 0,4%
 • Joske Martens

  5 dagen geleden
  De vakbonden hun schulden met hun steeds hogere eisen. Die moeten door de belastingbetaler betaald worden. Eindelijk sparen ze eens in eigen zak.
 • Glorieux Marieke

  5 dagen geleden
  Wanneer gaan jullie eens snoeien in de ministerpostjes bij de Vlaamse overheid.
 • frans Venloo

  6 dagen geleden
  Dat zal misnoegheid teweeg brengen straks kunnen ze niet meer kaarten . Nu de ministerpostjes halveren dat zou pas goed klinken
 1. OPINIE. We verkiezen op het Overlegcomité niet de ‘minister van Vrijheid’
  PREMIUM

  OPINIE. We verkiezen op het Overlegco­mité niet de ‘minister van Vrijheid’

  “Stap voor stap.” Zo klonk het op nagenoeg elke persconferentie van de premier na het Overlegcomité. Ook twee weken geleden nog. Maar terwijl u en ik dit weekend op een terras van dat eerste glas genoten — dolblij dat dat al met drie anderen kon en feestelijk aftellend naar de sluiting om 22 uur alsof het oudejaarsnacht was — sprak de premier al over Pukkelpop en Tomorrowland. Waarop Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) er voetbalmatchen met 10.000 in de tribune bovenop deed. Toch even waarschuwen: het is gewoon Overlegcomité dinsdag, niet de verkiezingslag voor de ‘minister van Vrijheid’.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den