Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Vakantiehuisje huren met vrienden mag en zitten aan de toog blijft toegelaten: dit staat in koninklijk besluit over nieuwe maatregelen

Het koninklijk besluit met de nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité gisteren nam, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Ze zijn sinds vanmorgen 11 uur van kracht. 

  1. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
    Play

    Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

    De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.