ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Vakantie is voorbij, griep loert opnieuw om de hoek

De kerstvakantie zit erop en dus gaan we met z'n allen opnieuw naar school of het werk. Het is het moment dat we ook opnieuw de griep beginnen te verspreiden. "Die zal nu weer op gang komen", zegt griepcommissaris Marc Van Ranst aan VTM NIEUWS.

1 reactie

 • Thierry Vansweevelt

  5 jaar geleden
  Ja en? Tien dagen verlof nemen en je voelt je weer stralend.
 1. Brouwers willen geen minimumprijs voor alcohol, alcoholoog noemt nieuwe maatregelen “totaal ontoereikend”

  Brouwers willen geen minimum­prijs voor alcohol, alcoholoog noemt nieuwe maatrege­len “totaal ontoerei­kend”

  De brouwers scharen zich achter de strijd tegen alcoholmisbruik, maar hebben ook enkele bemerkingen bij het interfederaal alcoholpan dat groen licht kreeg van de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land. Sectororganisatie Belgische Brouwers verzet zich tegen een minimumprijs en zag liever het huidige zelfregulerende kader voor alcoholreclame behouden blijven. Ze betreuren in een persbericht ook een gebrek aan inspraak. Alcoholoog Martin de Duve noemt de maatregelen “totaal ontoereikend”.
 2. De jonge geradicaliseerde mannen met “woeste plannen”, dit is wat we weten over het aanslagcomplot: “Ze wilden overheidsinstanties aanvallen met vuurwapens”
  PREMIUM

  De jonge geradicali­seer­de mannen met “woeste plannen”, dit is wat we weten over het aanslagcom­plot: “Ze wilden overheids­in­stan­ties aanvallen met vuurwapens”

  De politie pakte maandag acht personen op in het kader van mogelijke terroristische aanslagen. Het gaat over een groep moslimextremisten met een verleden: sommigen werden gevolgd door Staatsveiligheid, waren amper 17 jaar toen ze hun eerste aanslag planden en dweepten met Islamitische Staat. Dit is wat we tot nu weten over het aanslagcomplot: van de wapens tot hun doelwit. “We hadden aanwijzingen voor een concreet plot.”
 1. Waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over de 'Australische griep' die 370 doden maakte en nu Europa bereikt

  Waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over de 'Australi­sche griep' die 370 doden maakte en nu Europa bereikt

  Inwoners van Ierland en Groot-Brittannië worden gewaarschuwd voor de 'Australische griep', een variant die Down Under verantwoordelijk was voor de dodelijkste griepepidemie die het land ooit kende. De H3N2-variant eiste meer dan 370 levens en wordt nu ook in Ierland gelinkt aan een reeks overlijdens. Het klinkt onheilspellend, maar dat is het niet. "Het gaat om de gewone griep die ze gewoon een andere naam hebben gegeven", zegt KULeuven-viroloog Marc Van Ranst aan onze redactie.