De verzegelde woonst in Strépy-Bracquegnies (La Louvière). In het pand liepen drie dan wel vier honden rond.
Volledig scherm
De verzegelde woonst in Strépy-Bracquegnies (La Louvière). In het pand liepen drie dan wel vier honden rond. © DH

Vader van Talya (8) dient klacht in tegen vriend van ex na dodelijk bijtincident

HENEGOUWENDe vader van Talya, het achtjarig meisje dat zondagavond laat overleed na een aanval van een American Stafford-hond thuis in het Henegouwse Strépy-Bracquegnies, gaat klacht indienen tegen de vriend van zijn ex-vrouw, melden de Sudpresse-kranten. Deze man is de eigenaar van de drie of vier honden die in het kleine huis rondliepen.

25 reacties

 • Jose Feys

  3 weken geleden
  Gewoon de kopers van dergelijke honden een attest doen halen door het afleggen van een examen. Dus een opleiding doen volgen en slagen voor een test vooraleer ze dergelijke hond mogen kopen. Beschouw zo'n hond als een wapen en daar heb je ook een attest voor nodig, zal veel ellende besparen en niet iedereen kan dan zomaar een hond aankopen zonder dat ze weten welke gevaren dit inhoudt. Ben benieuwd hoeveel echte hondenliefhebbers dit er voor zullen over hebben.
 • jozee segers

  3 weken geleden
  Eender hoelang dat kindje alleen was, dat doe je nooit !Al zeker niet bij zulke honden !!
 • Marleen Lammerant

  3 weken geleden
  't is allemaal gemakkelijk achteraf een kind laat je niet alleen, en zeker niet met zo'n hond !
 • patricia clycq

  3 weken geleden
  Als je denkt hoe dat kindje heeft afgezien. Nooit of nooit laat je een kind van 8 alleen. Met of zonder honden. Hopelijk worden die mama en haar vriend goed gestraft . Erg is dat
 • Natascha Cattoor

  3 weken geleden
  Ook klacht tegen de moeder aub,zoals foto hierboven weergeeft in wat voor omstandigheden leefde dat kindje.Zijn is ook verantwoordelijk al was het kindje maar 8 minuten alleen…arm schaap
 1. American Stafford bijt 8-jarig meisje dood: “Laat een hond nooit met een kind alleen”
  PREMIUM

  American Stafford bijt 8-jarig meisje dood: “Laat een hond nooit met een kind alleen”

  Een achtjarig meisje uit het Henegouwse Strépy-Bracquegnies, dat alleen thuis was, is zondagavond overleden nadat het door een Amerikaanse Stafford meerdere keren was gebeten. Het is helaas niet de eerste keer dat een krachtige hond zijn geduld verliest en genadeloos toeslaat. Horen dat soort gevechtshonden wel binnenshuis? “Als een chihuahua bijt, zal er hoogstens een pleister moeten worden gelegd”, illustreert hondenexpert Isabelle Sels.
 2. Di Rupo verzet zich tegen onderzoekscommissie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”

  Di Rupo verzet zich tegen onderzoeks­com­mis­sie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”

  Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft de Waalse minister-president de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zullen zijn. Di Rupo verzet zich ook tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp.