Jean Lambrecks voor de zitting
Volledig scherm
Jean Lambrecks voor de zitting © Photo News

Vader Eefje oog in oog met Marc Dutroux, die nieuw psychiatrisch onderzoek wil met oog op vrijlating

Marc Dutroux probeert vrij te komen uit de gevangenis. Hij vroeg vandaag aan de strafuitvoeringsrechtbank om een team van psychiaters, om zijn mentale toestand en het risico op recidive opnieuw te beoordelen. Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, was aanwezig. “Ik ben helemaal niet akkoord. Ik vind dat hij zijn straf volledig moet uitzitten.”

33 reacties

 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Hoeveel geld en energie heeft dit varken ons al gekost en zal het nog kosten (een gevangene kost ons 160€ per dag). Mijn voorstel (hoe onrealistisch het vandaag ook is): spreek je uit voor de herinvoering van de doodstraf (dood met de kogel op een militair binnenhof) en dat voor: 1. Moord op een kind onder 12 jaar, ongeacht de beweegreden. 2.Moord op een onschuldige (wat niet altijd het geval is) dat voorafgegaan is door lichamelijke of geestelijke foltering (wat voorbedachtheid aantoont).
 • Ann Verschueren

  1 jaar geleden
  Het doet er niet alleen toe dat er kans is op recidive, want daarvoor zal hij wel weer "begeleid en beschermd" worden Het gaat er vooral om dat hij zijn straf uitzit en dat moet levenslang zijn! punt!
 • jan geens

  1 jaar geleden
  dit moet verschrikkelijk zijn; als vader !
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  Die werd in 1985 al beschuldigd voor mishandelnig door zijn ex, in 1989 al veroordeeld voor de verkrachting van 5 minderjarigen, vervroegd vrijgelaten door cdh'er Wathelet in 1992 en in 1995 ontvoerde hij An en Eefje, nadien Julie en Melissa die allen gruwelijk werden opgesloten, meermaals verkracht en vermoord, Sabine en Laetitia waren nog in leven toen ze hen vonden in zijn speciaal ingerichte kelder. En nu zou die spijt hebben en geen gevaar meer zijn? in de VS krijg je 500j celstraf
 • lindsey clauw

  1 jaar geleden
  Als ik me goed herinner had hij 3 keer levenslang. Juist omdat hij nooit meer vrij zou kunnen komen
 1. Vicepremier Van Peteghem uit kritiek op Van Ranst en op “valse noot” in communicatie regering

  Vicepre­mier Van Peteghem uit kritiek op Van Ranst en op “valse noot” in communica­tie regering

  “Het zou beter zijn mochten de experten met één stem spreken”, zegt minister van Financiën en vicepremier voor CD&V, Vincent Van Peteghem, in De Zondag. Hij verwijst daarmee naar viroloog Marc Van Ranst die in onze krant aankondigde dat we nog zeker twee maanden moeten wachten op versoepelingen. Ook heeft Van Peteghem kritiek op de communicatie van de regering van de afgelopen week. De vicepremier vindt het verder “tijd voor een uitgewerkt exitplan”.
 2. INTERVIEW. Herman Goossens: "Ik wil heel eerlijk zijn en dat is geen prettig vooruitzicht: deze variant is zo besmettelijk dat je hem niet kan tegenhouden”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Herman Goossens: "Ik wil heel eerlijk zijn en dat is geen prettig vooruit­zicht: deze variant is zo besmette­lijk dat je hem niet kan tegenhou­den”

  De Britse variant zaait steeds meer onrust. “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten proberen de lente te halen”, zegt microbioloog Herman Goossens. Hij wijst op uitbraken in Zwitserland en Oostenrijk , landen waar Belgen naartoe reizen, en op het feit dat de variant binnen een gezin meteen alle leden besmet. “We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”.
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend