Jean Lambrecks voor de zitting
Volledig scherm
Jean Lambrecks voor de zitting © Photo News

Vader Eefje oog in oog met Marc Dutroux, die nieuw psychiatrisch onderzoek wil met oog op vrijlating

Marc Dutroux probeert vrij te komen uit de gevangenis. Hij vroeg vandaag aan de strafuitvoeringsrechtbank om een team van psychiaters, om zijn mentale toestand en het risico op recidive opnieuw te beoordelen. Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, was aanwezig. “Ik ben helemaal niet akkoord. Ik vind dat hij zijn straf volledig moet uitzitten.”

33 reacties

 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Hoeveel geld en energie heeft dit varken ons al gekost en zal het nog kosten (een gevangene kost ons 160€ per dag). Mijn voorstel (hoe onrealistisch het vandaag ook is): spreek je uit voor de herinvoering van de doodstraf (dood met de kogel op een militair binnenhof) en dat voor: 1. Moord op een kind onder 12 jaar, ongeacht de beweegreden. 2.Moord op een onschuldige (wat niet altijd het geval is) dat voorafgegaan is door lichamelijke of geestelijke foltering (wat voorbedachtheid aantoont).
 • Ann Verschueren

  1 jaar geleden
  Het doet er niet alleen toe dat er kans is op recidive, want daarvoor zal hij wel weer "begeleid en beschermd" worden Het gaat er vooral om dat hij zijn straf uitzit en dat moet levenslang zijn! punt!
 • jan geens

  1 jaar geleden
  dit moet verschrikkelijk zijn; als vader !
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  Die werd in 1985 al beschuldigd voor mishandelnig door zijn ex, in 1989 al veroordeeld voor de verkrachting van 5 minderjarigen, vervroegd vrijgelaten door cdh'er Wathelet in 1992 en in 1995 ontvoerde hij An en Eefje, nadien Julie en Melissa die allen gruwelijk werden opgesloten, meermaals verkracht en vermoord, Sabine en Laetitia waren nog in leven toen ze hen vonden in zijn speciaal ingerichte kelder. En nu zou die spijt hebben en geen gevaar meer zijn? in de VS krijg je 500j celstraf
 • lindsey clauw

  1 jaar geleden
  Als ik me goed herinner had hij 3 keer levenslang. Juist omdat hij nooit meer vrij zou kunnen komen
 1. Minister Crevits hard voor banken: “Schandalig dat ze ondernemers vragen om spaarrekening van kinderen leeg te halen”
  77

  Minister Crevits hard voor banken: “Schandalig dat ze onderne­mers vragen om spaarreke­ning van kinderen leeg te halen”

  Volgens heel wat ondernemers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis zouden sommige banken hen met de rug tegen de muur zetten als ze komen vragen voor steun. Schrijnende getuigenissen daarover zorgen voor ophef in het parlement. Vlaams minister van Economie Crevits (CD&V) belde al met de banken. “Die praktijken zijn onaanvaardbaar. Ze moeten hun verantwoordelijkheid opnemen.”
 2. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent
  211

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 1. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

 2. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken