Zondag maakte VTM NIEUWS een speciale nieuwsuitzending geheel gewijd aan het vaccin. Nieuwsanker Birgit Van Mol ontving er de absolute hoofdrolspelers van de vaccinatiestrategie en beantwoordt met hen al uw vragen.
Volledig scherm
Zondag maakte VTM NIEUWS een speciale nieuwsuitzending geheel gewijd aan het vaccin. Nieuwsanker Birgit Van Mol ontving er de absolute hoofdrolspelers van de vaccinatiestrategie en beantwoordt met hen al uw vragen. © VTM NIEUWS

Vaccinspecial VTM NIEUWS: uw vijf grootste vragen over het coronavaccin beantwoord

Is het wel veilig? Wat zijn de bijwerkingen? En hoelang ben ik beschermd? Meer dan 1.500 vragen kwamen binnen bij HLN.be over de coronavaccins. In een extra special van VTM NIEUWS kreeg u zondag antwoord op de meest prangende vragen, en dit van drie experts: Xavier De Cuyper (hoofd van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen), Dirk Ramaekers (hoofd van de taskforce vaccins) en vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen). 

14 reacties

 • Peter Bloemen

  1 week geleden
  Op vraag 1, is het veilig, heb ik nog geen antwoord gezien. Een hoop rond de pot gedraai dat het daar en daar moet goedgekeurd worden enz. Maar niets over het rDNA, waar weinig ervaring mee is en wat het met ons lichaam kan doen. Maar daarom ook het rond de potgedraai. Duidelijk we weten het niet, kunnen ze niet zeggen...
 • SANDRA VAN CAUWENBERGHE

  2 weken geleden
  Kan men eens vragen waarom iemand die besmet geweest is en antistoffen heeft, zich moet laten inenten ? Die heeft toch een "volle" dosis gehad !
 • Nil Masa

  1 maand geleden
  100%bescherming bestaat niet..zelf ijzer roest, een berg kan neerzakken, wij als mensen maken gewoon dingen mee, die we moeten mee maken. Normaal gezien sterven mensen niet van een griepvirus, maar ze kunnen wel sterven aan de complicaties ervan..zoals long, hart...heb ik gelezen..en dat is de lot die dat beslist.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  We weten nog steeds niet, niettegenstaande de vaccins er zijn, hoe het mechanisme van de toediening zal verlopen. Echte logistiek schijnt er hier nog niet te zijn. Niemand kan al zeggen wanneer z'n beurt er vermoedelijk komt en dit is fout. Het is zo'n beetje gelijk met de mondkapjes; uiteindelijk zal dat wel in orde komen. Logistiek is een wetenschap waar richting van uitgaat en die leidt tot gericht handelen. Daar wachten we nu op.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Voor mij is het nieuwe woord van het jaar toch : 'lockdownfeestje'.
 1. Over drie weken grote problemen verwacht in ziekenhuizen als besmettingen nu niet beginnen dalen
  PREMIUM

  Over drie weken grote problemen verwacht in ziekenhui­zen als besmettin­gen nu niet beginnen dalen

  Het aantal coronabesmettingen moet nú naar beneden gaan. Lukt dat niet, dan worden er over drie weken opnieuw grote problemen verwacht in onze ziekenhuizen. “We zijn uiteraard ongerust”, zegt professor Philippe Jorens van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Het zou best kunnen dat we tegelijkertijd aan het vaccineren zijn én aan het vechten tegen een derde golf.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"