Vaccinoloog Isabel Leroux-Roels over tegenvallende resultaten CureVac: “We raden proefpersonen aan goedgekeurd vaccin te nemen”

Vaccinoloog Isabel Leroux-Roels reageert “heel teleurgesteld” op het nieuws dat het coronavaccin van CureVac maar 47 procent bescherming biedt volgens een eerste tussentijdse analyse. Daarmee voldoet het niet om ingezet te worden in de strijd tegen het coronavirus. Er waren ook 2.000 Belgen betrokken bij de studie rond het nieuwe vaccin. Het UZ Gent raadt zijn proefpersonen aan om een ander vaccin te nemen bij hun vaccinatiecentrum.

3 reacties

 • Gerrit Malego

  4 maanden geleden
  Was dat nu zo moeilijk om gans het land te voorzien van hetzelfde vaccin ? Nu is het een allegaartje, en vaccins met een werkingsgraad die mijlen uit elkaar liggen. En dan wordt het nog vierkant in je strot geramd, en vooral geen keuze van vaccin. Ik had gerust willen betalen ervoor als dat het probleem is, maar dan had ik tenminste vrije keuze
 • Kevin Costers

  4 maanden geleden
  Zou het kunnen dat Pfizer en co het vandaag ook niet zo goed zouden doen met al die varianten?
 • Dany Herman

  4 maanden geleden
  Mevrouw vergeet dat we niet kunnen kiezen( de plebs toch) hoor dat er toch enkele zijn die wel kunnen kiezen maar zulke relaties heb ik niet. Helaas geen Astra dus geen vaccin maar lukt ook best Wie weet zijn we niet beter af dan wel gevaccineerde( binnen enkele maanden kunnen ze terug herbeginnen
 1. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Drie mannen en één vrouw overleden nadat auto in water belandt: “Een zware klap, maar daarna bleef het stil”
  Play
  Gent

  Drie mannen en één vrouw overleden nadat auto in water belandt: “Een zware klap, maar daarna bleef het stil”

  In Gent zijn afgelopen nacht rond 2.30 uur vier inzittenden van een wagen om het leven gekomen nadat het voertuig door een nog onbekende oorzaak in het water belandde aan de Huidevetterskaai. Dat bevestigt de Gentse lokale politie. Het gaat om drie mannen en een vrouw die wellicht de Franse nationaliteit hebben. “Hier wordt ‘s nachts veel te hard gereden", klinkt het in de buurt.