Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vaccinatietempo verder de hoogte in: volgende week 358.000 inentingen in Vlaanderen, vaccinatiecentra gaan nu ook in weekend werken

Ondanks de beslissing om de komende weken geen AstraZeneca-vaccin meer toe te dienen aan mensen jonger dan 56, komt het vaccinatietempo volgende week verder op stoom. In totaal zullen er dan 358.140 vaccins gezet worden, 42 procent meer dan de 253.000 van deze week. Een aantal vaccinatiecentra gaat nu voor het eerst ook op zaterdag vaccineren en een drietal ook op zondag. Dat is gezegd op een persbriefing van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

34 reacties

 • Fred DERONNE FREDDY

  4 maanden geleden
  Dag en nacht vaccineren door wie? Er is nu al geen geld voor de zorg.
 • Charity Swinnen

  4 maanden geleden
  Ik vind dat ze dag en nacht moeten vaccineren. 24/7 Tot iedereen zijn spuit gekregen heeft. Zo zou het moeten zijn.
 • Hans Bischoff

  4 maanden geleden
  België is en blijft het sukkellandje in de Wereld daar is niets aan te doen en zeker met een sukkelaars als Beke
 • alain debels

  4 maanden geleden
  Ge kunt maar vaccineren als je de spuiten hebt, of je moet ze zelf maken. Zoals steeds staan de beste stuurlui aan wal.
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Regina Van Akker, de reden waarom je niet op de website op kan is omdat teveel mensen zo snugger zijn om allemaal op dezelfde dag en uren in te loggen. Denk na, heb wat geduld en wacht tot de meesten op hun strozak gekropen zijn. Dan werkt het wel!
 1. ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?”
  PREMIUM
  15

  ONZE OPINIE. “Achter de sterftecij­fers in onze ziekenhui­zen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoe­ken?”

  Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”
 2. Waarom België tóch voor leeftijdsgrens koos: "Eén dode na AstraZeneca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidoverlijdens per dag”
  PREMIUM

  Waarom België tóch voor leeftijds­grens koos: "Eén dode na AstraZene­ca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidover­lij­dens per dag”

  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) raadt dan wel aan gewoon verder te prikken, toch kiest België om AstraZeneca - tijdelijk dan toch - alleen toe te dienen aan 56-plussers. Is ons land nu tòch gezwicht onder druk van de ‘voorzichtige aanpak’ van onze buurlanden? “De vaccinatiemotivatie in Wallonië was al zo laag omdat ze daar op het nieuws hoorden dat oudere Fransen geen spuit van AstraZeneca meer kregen.”