Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vaccinatietempo verder de hoogte in: volgende week 358.000 inentingen in Vlaanderen, vaccinatiecentra gaan nu ook in weekend werken

Ondanks de beslissing om de komende weken geen AstraZeneca-vaccin meer toe te dienen aan mensen jonger dan 56, komt het vaccinatietempo volgende week verder op stoom. In totaal zullen er dan 358.140 vaccins gezet worden, 42 procent meer dan de 253.000 van deze week. Een aantal vaccinatiecentra gaat nu voor het eerst ook op zaterdag vaccineren en een drietal ook op zondag. Dat is gezegd op een persbriefing van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

34 reacties

 • Fred DERONNE FREDDY

  2 weken geleden
  Dag en nacht vaccineren door wie? Er is nu al geen geld voor de zorg.
 • Charity Swinnen

  2 weken geleden
  Ik vind dat ze dag en nacht moeten vaccineren. 24/7 Tot iedereen zijn spuit gekregen heeft. Zo zou het moeten zijn.
 • Hans Bischoff

  2 weken geleden
  België is en blijft het sukkellandje in de Wereld daar is niets aan te doen en zeker met een sukkelaars als Beke
 • alain debels

  2 weken geleden
  Ge kunt maar vaccineren als je de spuiten hebt, of je moet ze zelf maken. Zoals steeds staan de beste stuurlui aan wal.
 • karin verwimp

  2 weken geleden
  Regina Van Akker, de reden waarom je niet op de website op kan is omdat teveel mensen zo snugger zijn om allemaal op dezelfde dag en uren in te loggen. Denk na, heb wat geduld en wacht tot de meesten op hun strozak gekropen zijn. Dan werkt het wel!
 1. 6.000 vaccinaties moeten anders worden ingepland na beslissing over AstraZeneca

  6.000 vaccina­ties moeten anders worden ingepland na beslissing over AstraZene­ca

  De beslissing om het coronavaccin van AstraZeneca de komende vier weken enkel nog aan mensen van 56 jaar en ouder toe te dienen, heeft maar een kleine impact op de Belgische vaccinatiecampagne. Dat hebben de federale en Vlaamse ministers van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Wouter Beke (CD&V) vandaag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Volgens Beke moeten in Vlaanderen 6.000 geplande vaccinaties op een totaal van ongeveer 1 miljoen anders worden ingepland.
 2. Waarom België tóch voor leeftijdsgrens koos: "Eén dode na AstraZeneca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidoverlijdens per dag”
  PREMIUM

  Waarom België tóch voor leeftijds­grens koos: "Eén dode na AstraZene­ca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidover­lij­dens per dag”

  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) raadt dan wel aan gewoon verder te prikken, toch kiest België om AstraZeneca - tijdelijk dan toch - alleen toe te dienen aan 56-plussers. Is ons land nu tòch gezwicht onder druk van de ‘voorzichtige aanpak’ van onze buurlanden? “De vaccinatiemotivatie in Wallonië was al zo laag omdat ze daar op het nieuws hoorden dat oudere Fransen geen spuit van AstraZeneca meer kregen.”
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid