Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

Vaccinatietempo moet de hoogte in, en toch zetten we volgende week 42 procent minder spuitjes. Hoe kan dat?

De vaccins moeten sneller, dat riedeltje kennen we ondertussen. Over enkele weken zou 70 procent van de 65-plussers gevaccineerd moeten zijn. Toch zullen er volgende week de helft minder vaccins gezet worden dan deze week. Wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie?

46 reacties

 • willy staes

  4 weken geleden
  verschillende landen stoppen met AZ , Belgie gaat gewoon door , het zal weer iets met de prijs te maken hebben , gaan de heren in Brussel ook AZ krijgen ? denk ik niet .
 • OCTAAF DECOSTER

  1 maand geleden
  Ik ben gevaccineerd op 9april in sijsele er was een perfecte organisatie na twintig minuten terug naar huis Vriendelijk personeel Mijn tweede prik op 14mei Hopelijk even goed Octaaf Decoster
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Dat er heel wat mis gelopen is kan men niet ontkennen. Het was echter een gigantische operatie die op korte tijd moest op zijn poten gezet worden. Dat er dan zaken over het hoofd gezien worden is te begrijpen. Zo zou het veel gemakkelijk zijn om mensen die deel uitmaken van een gezin en weinig schelen in leeftijd te samen op te roepen. Het zou veel geloop besparen. Mijn vaccinatie is vlekkeloos verlopen. Praktisch gen wachttijd en vriendelijk onthaal.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Al bedankt voor AstraZ vaccin en wacht wel op ander.Als ik hier de illustratie foto zie komen mijn nekharen omhoog alsof je daar geen besmetting kan oplopen ,die meter tussen die stoelen en passeren van anderen is geen veiligheid.Mijn arts gaat mij vac-cineren en wel thuis,eergister aanvraag beslist.Overigens alle die rolstoel zitten hunnen op vraag ook thuis gevaccineerd op aanvraag.
 • De Rees Romain

  1 maand geleden
  waarom geen pfizer voor iedereen ? az is veel goedkoper maar heeft veel bijwerkingen(dat wenst ge niet te krijgen) veel mensenkomen gewoon niet opdagen voor hun vaccinatie met az.
 1. Opnieuw vaccinatiewinst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Opnieuw vaccinatie­winst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Hoewel de leveringen voorlopig nog erg beperkt blijven, valt er toch ook wat goed nieuws te rapen van het Johnson & Johnson-front in de vaccinatiecampagne. Na de vaccins van de andere producenten kunnen nu ook daar meer dosissen uit een flacon gehaald worden. Met zes dosissen in plaats van de officiële vijf betekent dat opnieuw een winst van 20 procent. Voor de vier producenten samen zullen we in drie maanden tijd zo 1,9 miljoen vaccins extra kunnen zetten.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”