Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vaccinaties in Vlaamse ziekenhuizen uitgesteld omdat Pfizer geen leveringszekerheid biedt

De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. Dat is vernomen van Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro. Vaccinproducent Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken.

66 reacties

 • ria verheyen

  1 jaar geleden
  Totaal geen respect voor de mensen die wel mogen werken in de zorg maar nu weer moeten wachten op de vaccinatie door het geklungel van onze politici.Blijf nog maar wat vergaderen in plaats van het juiste te doen nl:Het land op een deftige manier regeren en zorgen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd geraakt.
 • Hugo vanderoosbeek

  1 jaar geleden
  Dit is duidelijk georganiseerde schaarste door Pfizer zelf, met als enige bedoeling de prijs op te drijven. Er is immers nergens sprake van een contract. De politici staan machteloos, maar zijn wel verantwoordelijk voor de situatie.
 • j hendrickx

  1 jaar geleden
  Is een Belgisch probleem geen Pfizer probleem Belgie het land van de incompétente politiek
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Ja , Pfizer is een Amerikaans privébedrijf en daar gaat het allemaal wat traaaaager .
 • Claude Tanghe

  1 jaar geleden
  Minder praten en meer doen zou veel beter zijn voor onze top ministers . Dat ze ens zeggen wanneer ze onze vaccins hebben besteld . Wie laatst besteld krijg ook maar de restjes meer .
 1. Van uitputting tot ademhalingsmoeilijkheden: vrouwen en personen met overgewicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Van uitputting tot ademha­lings­moei­lijk­he­den: vrouwen en personen met overge­wicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Vermoeidheid of uitputting, hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen, spierpijn, ademhalingsproblemen en slaapstoornissen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waar mensen met langdurige Covid mee kampen. Dat betekent dat ze drie tot zes maanden na hun infectie nog steeds één of meerdere symptomen hebben. Wie het meeste risico loopt op langdurige Covid? Vrouwen en personen met overgewicht, zo blijkt uit een studie van Sciensano.
 1. Ook bijkomende besmettingen vastgesteld bij testen in Kontich - Boete van 250 euro voor terugkeerders die zich niet laten testen

  Ook bijkomende besmettin­gen vastge­steld bij testen in Kontich - Boete van 250 euro voor terugkeer­ders die zich niet laten testen

  Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 19 januari in onze liveblog.
 2. Rita (72) en Pottie (75) verlaten Overpoort na carrière van 45 jaar: “Een buitenwipper hebben we nooit nodig gehad”
  PREMIUM

  Rita (72) en Pottie (75) verlaten Overpoort na carrière van 45 jaar: “Een buitenwip­per hebben we nooit nodig gehad”

  Een café zo bekend dat geen enkele Gentse student -de naam waardig- het ooit over de Salamander heeft. In de ‘Sala’ tapten Rita Van Rijsselberghe (72) en Luc ‘Pottie’ D’Haens (75) 45 jaar lang pinten. Donderdag gaan de oudste cafébazen van de Overpoort officieel met pensioen. “Enkel mijn linten neem ik mee”, zegt Rita. “Die krijgen een mooie plaats in ons appartement.”
 3. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.