PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne en PS-voorzitter Paul Magnette
Volledig scherm
PREMIUM
PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne en PS-voorzitter Paul Magnette © BELGA

Vaccinatieplicht in de zorg stortte Vivaldi bijna in regeringscrisis: “Woordje ‘ontslag’ was taboe voor PS”

Met de hete adem van de vakbonden in haar nek, keerde de PS deze week haar kar rond het sanctioneren van niet-gevaccineerde zorgverleners. Een ontslag kon plots niet meer, maar die bocht zette kwaad bloed bij de liberalen én bij zusterpartij Vooruit. Uiteindelijk werd na 13 uur bakkeleien toch een compromis gevonden: een niet-gevaccineerde zorgverlener kan zich verzetten tegen zijn ontslag en geschorst blijven, maar dan wel op eigen kosten.

25 reacties

 • geert Verschelde

  6 maanden geleden
  Neen Willy Vangeel, niet BDW heeft het land meer dan 500 dagen gegijzeld gehouden, maar de clan De Croo. De clan De Croo, onder leiding van Herman De Croo maar met boegbeeld Alexander, moet in de OVLD al 10 tallen jaren het onderspit dragen tegen de clans Verhofstadt en De Gucht. Vermits dat de twee laatsten nu verzwakt zijn greep de clan De Croo de macht. Eerst binnen de OVLD, waar Lachaert voorzitter werd, waarvoor de vorming van een regering moest wijken. Daarna met hulp van laken A. D C.
 • willy vangeel

  6 maanden geleden
  Ook voor de vorming van regering Di Rupo heeft Bart De Wever het land meer dan 500 dagen gegijzeld gehouden, is 1.5 jaar. De regering Di Rupo was beter voor de Vlaming dan de nva regering onder Michel.
 • Marc Baeyens

  6 maanden geleden
  De vivaldi regering was van in het begin een regering zonder daadkracht. Zeven partijen verbonden hun lot aan elkaar uit eigen belang. Meer niet. De gevolgen voor het land en de burgers zullen nog blijken.
 • julien boonen

  6 maanden geleden
  Het verplichten zal wettelijk niet simpel zijn .We leven in Belgie het land van de achterpoortjes niet waar .
 • Johny Deketel

  6 maanden geleden
  Ze waren nochtans beter af met ontslag. Nu worden ze geschorst zonder wedde tot ze na de Coronacrisis terug aan de slag kunnen. Als ze ontslagen worden krijgen ze een uitkering zolang de Coronacrisis duurt en kunnen ze evengoed daarna terug aan de slag.