(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Adrie de Kok

Vaccinatiecentra paraat voor massale herfstcampagne

CoronavirusDe Vlaamse regering heeft de vaccinatiecentra gevraagd om zich voor te bereiden op een massavaccinatiecampagne in het najaar. Vorige week trok de regering hiervoor nog 60 miljoen euro uit.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Na de zomer volgt de vierde prik: “Even afwachten of alleen 50-plussers worden opgeroepen of iedereen ouder dan 12. Maar voor nieuwjaar worden ook al vijfde prikken uitgedeeld”
  PREMIUM

  Na de zomer volgt de vierde prik: “Even afwachten of alleen 50-plus­sers worden opgeroepen of iedereen ouder dan 12. Maar voor nieuwjaar worden ook al vijfde prikken uitgedeeld”

  Staan we in de herfst met zijn allen weer aan te schuiven voor een tweede booster. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) acht die kans heel groot. Ook al zitten we nu met de laagste besmettingscijfers sinds het begin van de epidemie. Waarom is een vierde prik nodig? Wie moet die krijgen en met welk vaccin? Gaan de vaccinatiecentra weer open? En komt er opnieuw een Covid Safe Ticket? Zeven vragen aan Dirk Ramaekers, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst.
 1. Spoorbonden vervroegen stakingsaanzegging van 18 naar 5 oktober

  Spoorbon­den vervroegen stakings­aan­zeg­ging van 18 naar 5 oktober

  Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de spoorwegen heeft een stakingsaanzegging ingediend voor een 24 urenstaking op 5 oktober, in plaats van op 18 oktober. Op die manier willen ze de regeringen aansporen om in hun begrotingen genoeg middelen vrij te maken voor de spoorwerknemers. “Ik heb die vraag op de regeringstafel gelegd en het is de absolute prioriteit voor mij, die ik zal verdedigen tijdens het begrotingsconclaaf”, reageert minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).