ANP
Volledig scherm
© ANP

Vaccinatiecentra breken alle records: “Zevendaags gemiddelde naar bijna 100.000 vaccinaties per dag”

Er was ons een recordweek beloofd en we gaan ze ook krijgen. Dat meldt Joris Vaesen, de man achter de populaire website covid-vaccinatie.be, die onze vaccinatiecampagne op de voet volgt. Het ene na het andere dagrecord ging aan diggelen en het zevendaags gemiddelde zou zelfs stijgen tot bijna 100.000 vaccinaties per dag.

37 reacties

 • Muriel Wieme

  1 maand geleden
  Ik ben 67jaar en risico patiënte ik ben momenteel al 14 maanden binnen ik wacht nog steeds op mijn thuis vaccinatie Mijn zoon heeft vandaag zijn eerste vaccinatie gekregen vinden Jullie dit normaal Of wil dit zeggen omdat wij risico patiënten niet meer buiten mogen komen ik heb het vaccinatie centrum gebeld en daar kreeg ik te horen dat er bij de 1000 wachten op hun vaccinatie en er 6 per dag worden gedaan ik had beter in Turnhout gewoond dan in Gent
 • Bart De Vogelaere

  1 maand geleden
  In Gent worden weinig records gebroken. Achteraan op de vaccinatieteller bij de volledige bevolking, achteraan bij de 65+ groep. Je kan maar beter niet in Gent wonen als je snel gevaccineerd wil worden.
 • Emond Peeters

  1 maand geleden
  Ben gisteren ook gevaccineerd in Hamme. Ben verwonderd hoe vlot alles verliep en hoe goed alles gecoördineerd is. Petje af! Maar ook hier, als 60jarige, en geklasseerd als risico patiënt, toch raar dat het merendeel van de mensen rondom mij stukken jonger waren. Ik was op één na de oudste en er zaten 11 mensen in de wachtruimte na de prik.
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Ik werd deze week 1e keer gevaccineerd in Overijse. Super vlot , piekfijn ok. Zeer goed werk, doe zo voort!
 • frans vereken

  1 maand geleden
  chapo vrijwillers niet de boevers politici. Boever is beroepsmilitair
 1. INTERVIEW. Ook Steven Van Gucht ziet licht aan eind van de tunnel: “Ik ga deze zomer op reis”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Ook Steven Van Gucht ziet licht aan eind van de tunnel: “Ik ga deze zomer op reis”

  “We zijn er bijna van af, van corona.” Dat gevoel steekt bij hoe langer hoe meer mensen de kop op. De vaccinatiecampagne die vertrok als een boemeltrein, loopt nu als een TGV, en de cijfers dalen met tien procent per week. “Nog 45 dagen en die cijfers zijn gehalveerd,” zegt Marc Van Ranst. Maar wat betekent dat? Wat zal er vanaf eind juni kunnen en wat niet? En is het wel zeker dat we in juli de tunnel uit rijden, met versoepelingen in zicht en een Indische variant die achter het hoekje schuilt? Steven Van Gucht van Sciensano is optimistisch, maar blijft voorzichtig, en wel hierom.