ANP
Volledig scherm
© ANP

Vaccinatiecampagne loopt stilaan ten einde: volgende week iets minder dan 400.000 prikken

In de eerste week van augustus worden in Vlaanderen nog 377.466 coronavaccins toegediend. Dat is het laagste aantal in weken, wat erop wijst dat de vaccinatiecampagne stilaan de eindfase heeft bereikt.

 1. Topexperten over plotse stijging coronacijfers: “Niet dramatisch, maar Brussel sleurt de rest van het land mee”
  PREMIUM

  Topexper­ten over plotse stijging coronacij­fers: “Niet dramatisch, maar Brussel sleurt de rest van het land mee”

  Moeten we ons ongerust maken nu de coronacijfers weer stijgen? Het aantal besmettingen neemt toe met 10%, het aantal patiënten op intensieve zorg zelfs met 15%. Komt het gevaar uit Brussel, waar de vaccinatie achterloopt? Of van de jongeren, die het virus vaak meebrengen van op reis? Epidemioloog Boudewijn Catry en biostatisticus Geert Molenberghs duiken in de statistieken en doen vijf opmerkelijke vaststellingen. Ze blikken ook vooruit. “We mogen niet te snel denken dat het gedaan is”. “Maar we kunnen evenmin blijven testen opleggen aan asymptomatische gevaccineerde mensen”.
 2. ONZE OPINIE. Brussel is een bruisende en fantastische stad, maar plan graag uw bezoek wanneer de uitbraak onder controle is
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Brussel is een bruisende en fantasti­sche stad, maar plan graag uw bezoek wanneer de uitbraak onder controle is

  In Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Gillis of Schaarbeek is vandaag geen 35 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Waar Vlaanderen de beste leerling van de klas is, is Brussel de schandvlek van Europa, vindt onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. Er helpen maar twee zaken tegen corona: ofwel ga je ‘vaccineren, vaccineren, vaccineren’, ofwel beperk je de sociale contacten. Tijd dus om nieuwe maatregelen in Brussel in te voeren, terwijl die in de rest van het land — van Aalter tot Aarlen — mogen worden versoepeld.