Beeld uit een vaccinatiecentrum op het Portugese eiland Madeira, waar ook 5 tot 11-jarigen nu terecht kunnen voor een coronaprik.
Volledig scherm
Beeld uit een vaccinatiecentrum op het Portugese eiland Madeira, waar ook 5 tot 11-jarigen nu terecht kunnen voor een coronaprik. © EPA

Vaccinatie van kinderen zal niet op school gebeuren, maar in de vaccinatiecentra

Als ook kinderen tussen 5 en 11 jaar oud worden gevaccineerd tegen Covid-19, zal dat niet op school gebeuren. Het departement Onderwijs heeft aangegeven dat niet te willen, heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag gezegd in het Vlaams Parlement. 

31 reacties

 • Frank Staelens

  5 maanden geleden
  Wat voor een bende onbekwame politici en experten hebben wij. 5- 11jarigen mogen gevaccineerd worden mits toestemming van de ouders. Geen verantwoordelijkheid dus van politici en experten. Trek uw plan zeggen ze tegen ouders. De onnozelaars !
 • Lieven De Cock

  5 maanden geleden
  Laat de experten dat eens bedisselen en net zoals alle andere kinderziektes, waartegen nog steeds gevaccineerd wordt, die zo goed als uitgeroeid zijn toch vaccineren al is er maar 1 kind of 1 grootouder of ziek familielid bij gebaat, deze kans niet laten voorbij gaan. Voorzichtige chaufeurs moeten toch ook een b.a.verzekering afsluiten, zelfs diegenen die reeds 50 jaar ongevalvrij rijden!
 • Bjorn Van Beers

  5 maanden geleden
  Mss moet iedereen zich eens verdiepen in hoe een virus werkt. Een virus gaat nooit weg! Anders zou na al die griepvaccins de griep ook al bedreigt moeten zijn met uitsterven. Het virus heeft zich telkens aangepast om beter te verspreiden maar minder te doden, anders sterft het zelf ook…en al wat het wil is overleven.
 • Uto Tromp

  5 maanden geleden
  Mijn dochter (11) wil zelf dat ze gevaccineerd wordt, andere die het niet willen ook goed maar niet zeuren als het later misgaat. Ieder staat vrij in zijn keuze maar bij volwassenen zou een verplichte schriftelijke keuze beter zijn. En daaraan verbonden dat iemand die kiest om ongevaccineerd te blijven ook het recht op voorrang afstaat in geval van corona reden eigen keuze een hartpatiënt die verzorging nodig heeft komt nu niet aan de beurt door die egoïsten.
 • Tuur schiepers

  5 maanden geleden
  Ocharme de dutskes gaan een prikje krijgen en papa en mama zijn natuurlijk superspecialisten en hebben daar een mening over en weigeren.