Vaccinatie Brusselse eerstelijnszorg verloopt moeilijk: nog maar 25 procent beantwoordde uitnodiging
De vaccinaties van het personeel uit de eerstelijnszorg in het Brussels gewest komen nog steeds moeilijk op gang. Tot op vandaag heeft nog maar 25 procent de digitale uitnodiging beantwoord. In de komende dagen moet dat cijfer naar omhoog, nu alle uitnodigingen nogmaals per brief zijn verstuurd.
Delen per e-mail
De eerdere problemen met het federale uitnodigingssysteem Doclr hebben nog altijd een impact. De respons bij het uitgenodigde personeel uit de Brusselse eerstelijnszorg blijft laag. Alle 29.000 mensen uit die eerstelijnszorg werden intussen uitgenodigd per mail en sms, maar om zeker te zijn dat ze bereikt worden, krijgen ze ook een uitnodigingsbrief toegestuurd.
"Gisteren zijn de eerste brieven per post aangekomen en morgen volgt een volgende grote lading. Vanaf nu wordt er systematisch een uitnodiging geprint en per post verzonden. Daar was vertraging op. Zoals eerder gezegd, we weten niet welke e-mailuitnodigingen correct zijn aangekomen", vertelt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.
Om de gaten op te vullen in de gereserveerde tijdslots en om geen vaccins verloren te laten gaan, werden de interventiepolitie en de zorginstellingen van dagcentra uitgenodigd om zonder afspraak naar het vaccinatiecentrum in Heizel te komen. Het extra administratieve werk zorgde gisteren en vandaag soms voor een wachttijd van een halfuur.
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM5
Wout Bru én Roger Van Damme hebben er nieuwe plannen: Durbuy, meer dan ooit het nieuwe Bourgondië
-
Binnenland4
Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven. -
Sparen
Is het einde van goedkope woonleningen nabij?
Voor het eerst sinds lang stijgt de langetermijnrente opnieuw. Goed nieuws voor de economie, maar het betekent ook dat dat er misschien een einde komt aan de historisch lage rentevoeten op woonleningen. Spaargids.be belicht de kwestie. -
-
21
IN KAART. Zoveel 65-plussers zijn er al gevaccineerd in uw gemeente
Tegen 8 mei moet minstens 70 procent van de 65-plussers in België minstens een eerste keer gevaccineerd zijn én beschermd zijn tegen het coronavirus. Dat betekent dat die drempel al een tweetal weken eerder bereikt moet worden, om het vaccin in die tussentijd zijn werk te laten doen. In Vlaanderen lijkt de mijlpaal alvast haalbaar te zijn. Op de kaart en in de tabel kan u zelf kijken waar uw gemeente staat. -
PREMIUMAntwerpen
Antwerpenaar wordt in Luik van straat geplukt, vijftien minuten later is hij gevaccineerd: “Zo’n aanbod krijg je niet elke dag”
-
Livios
Toekomstproof renoveren: zo pak je het aan
Een gerenoveerde woning betekent niet alleen een lagere energiefactuur, maar ook een verbetering op vlak van comfort. Wil je graag oud worden in je eigen woning? Dan zijn er enkele punten waar je tijdens je renovatie rekening mee moet houden. Bouwsite Livios geeft enkele tips om ook later thuis te blijven wonen. -
PREMIUM
Hoe kan het dat gezondheidswerkers twee keer worden uitgenodigd en ‘gewone’ burgers profiteren van vaccinoverschotten?
Dat de vaccinatiestrategie niet op wieltjes loopt, is een understatement. De voorbije weken zijn honderden zorgverleners gewoon niet komen opdagen in een vaccinatiecentrum. De meesten hadden echter een uitstekend excuus: ze waren namelijk al gevaccineerd. Volgens Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie, zouden de problemen van de baan moeten zijn en zullen - zoals in Limburg gebeurde - geen kleuterjuffen meer voor hun beurt worden ingeënt.